Wpis z mikrobloga

@EvilToy: Taki sam argument można stosować do aborcji, ale jak tylko to zrobisz to antywybór ludzie zaczynają krzyczeć i się wściekać.
"Zależy ci na życiu osób upośledzonych? No to je adoptuj i się opiekuj nimi, a nie narzucaj innym tego."

Najbardziej zabawne jest to, że z jednej strony ludzie co są antychoice są przeważnie antyuchodźcy, za karą śmierci, za karami cielesnymi, choroby umysłowe typu depresja wyśmiewają i mówią "dorośnij/zmężniej" etc. Niby
@SirSherwood: Musieli wymyślić chwytliwą nazwę, bo tak naprawdę są anty-choice. Nie pomagają żywym ludziom, chodzi tylko o zabronienie aborcji. Nawet w przypadku, kiedy kobieta umrze podczas porodu, a urodzone dziecko będzie miało masę wad genetycznych, albo w ogóle będzie po prostu zbugowane, np. jedno oko zamiast dwóch, brak kończyn to oni jednak chcieliby, żeby kobieta umarła. Nie mam pojęcia po co takie ruchy powstają, chyba po prostu jakiś kompletny idiota cieszy
@Dakkar: Jeszcze raz, czemu ktokolwiek prócz rządu miałby "brać odpowiedzialność" za tych ludzi? Postronni obywatele przecież nie muszą nikogo dokarmiać, przyodziewać czy chować po garażach.
@EvilToy: Tak Ci co chcą i postulują/starają się wywrzeć presję na rządzie powinni brać przydział nielegalnych uchodźców do domu i ich utrzymywać.

Nie wiem czemu chcecie swoje zachcianki przerzucić na innych, mamy i tak już za dużo socjalnych benefitów marnowanych z podatków.
Utrzymanie takiego nielegalnego uchodźcy są nieobrażanie większe niż nawet naszych 1 patusa + 1 więźnia + 1 matki p0leki z bąbelkami razem wzięte.

Ogólnie mamy obowiązek przyjąć uchodźców ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@EvilToy: bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy aby im pomagać, tylko nasze, to po pierwsze. A po drugie tych ludzi gdzieś trzeba gdzieś osiedlić i jestem całkowicie pewien, że to nie będzie żaden z pałacyków naszych włodarzy, tylko przypadkowe miejsce, w którym ludzie mogą ich nie chcieć. Jeśli więc ty jesteś taki chętny aby wszystkich przyjmować z otwartymi ramionami, oglos publicznie, że to ty ich przyjmiesz i ty weźmiesz odpowiedzialność
Jeszcze raz, czemu ktokolwiek prócz rządu miałby "brać odpowiedzialność" za tych ludzi?

@EvilToy: ale czemu rząd ma brać odpowiedzialność, za obywateli obcych państw.

Zresztą dlaczego mówimy o uchodźcach z bliskiego wschodu, a nie pomagamy po prostu #!$%@?ć białorusinom i to nie im postawimy osiedla. Uchodźcy czekający na granicach w żaden sposób nie są już represjonowi, a taki białorusin jak tylko zbliży się do granicy to dostaje w cymbał od państwa
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@EvilToy: bo nie potrzebujemy utrzymywać rzeszy ludzi z innego kręgu kulturowego, którzy przyszli to z różnych powodów, nie koniecznie do pracy? Jak ktos chce byc dobroczynny to niech ze swojej pensji oplaci dach uchodźcy w swoim mieszkaniu.

Ja ich tu nie chce, nie chce miec takiego problemu jak niemcy z gettami bo oni sie nie chca zasymilować.
Co innego imigrant co przyjezdza robic kebaby czy handlowac na bazarku, a co innego
"Czy chciałabyś/chciałbyś mieć za sasiada uchodźców?"

@RobBobb: jak nie chleją do rana słuchając k-popu to wymienię ich za sąsiadów koreańczyków.