Wpis z mikrobloga

@Tojtek: nie wiem mi to poprawnie działa cały czas :3 a tapeta jest ze skórki która jest według mnie najpiękniejsza bo minimalistyczna i czarno biała.
  • Odpowiedz
@laska0: Wiesz, miałem CM na Desire (gdy jeszcze miałem Desire), ale że tam aparat chodził tragicznie na każdym Andku powyżej 2.3, to odpuściłem sobie camera tile (tak to się chyba nazywało) i wszelkie bajery z aparatem związane. Na One X ponoć tracę dużo z jakości zdjęć wgrywając CM, więc się wstrzymuję. :/

@qnebra: Dzięki. :)
  • Odpowiedz
@Tojtek: ciekawe właśnie bo u mnie nexus oficjalne wsparcie miał do 4.1.2 tylko a ja teraz mam 4.3 na cm. widać że nexusy są o wiele lepiej wspierane przez cm.
  • Odpowiedz
@laska0: O tyle dziwna sprawa, że ostatni w pełni działający kernel dla Desire to coś koło 2.6, a dla andka 4+ potrzebny jest 3 z hakiem. Romy na 4+ używają starego kernela, więc wszystko, co działa (bo np. aparat działa żałośnie), chodzi wolno.

• Odpowiedz
@Tojtek: stary sprzęt to to nie jest po prostu wsparcie oprogramowaniem kijowe. ja ostatnio szukałem taniego telefonu i znalazłem nexusa s który ma 3 lata a wsparcie od cm będzie miał przez jakiś dłuższy czas i teraz chyba nie dam rady się przekonać do innego.
  • Odpowiedz
@laska0: To jest układ QSDcoś zamiast MSMcoś, i tu chyba jest problem. Tak to Sense 5 portują z HTC One na One XL, bo oba układy to MSMcoś i portowanie między nimi jest prostsze, a tu niestety problem. :) Nexusy mają mega wsparcie, ale mając Desire o tym nie wiedziałem - wkraczałem dopiero w świat smartfonów. Z drugiej strony, później wiedząc o Nexusach, kupiłem HTC One X... też problematyczny. ;)
  • Odpowiedz
@Tojtek: ja miałem wcześniej głupiego ace 2 do którego miał wyjść jelly bean nie doczekałem się oficjalnego i kupiłem używanego nexusa bez żadnych nakładek z czystym systemem.
  • Odpowiedz