Wpis z mikrobloga

@The_Rainman: Jak mnie ładnie przekupisz memami to się zastanowię czy nie dostaniesz czegoś jak to nie ty wygrasz. A jak wgl nie wyjdzie i będzie do d--y to dostaniesz wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@crahn: Nawet spróbowałem ponakłuwać mięso maszynką by było bardziej kruche oraz bardziej marynata weszła. Zobaczymy czy coś to da
  • Odpowiedz
@crahn: Wiem ale robię speedrun. Zamiast 48h marynowania tylko 18h bo do piątku musi być suche. Nie zostawię maszyny w domu bez kontroli a muszę jechać wiec staram się przyśpieszyć jak mogę
  • Odpowiedz
@SSKW: ty ja nie zebym sie czepial ale nie bedzie roznicy. U mnie marynowanie przez noc, pozniej suszarka + ew piekarnik i po max 12h suszenia mam gotowe mieso. Robie tylko z ligawy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SSKW: Lubię w opór, świetne do pogryzienia zamiast polackich kabanosów. Kiedyś w usa, w robocie znajomy mnie poczęstował domowym jerky i to było najlepsze jakie jadłem w życiu. Imo te jack linksy nie mają podjazdu do takiego zrobionego w domu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Varien plus wychodzi w c--j taniej. Za 25g takiego miękkiego gumowatego mięsa dajesz 8-10pln a tu myk za dwa kilo mięsa do suszenia trochę ponad 100 a wychodzi z 500-700g. Do tego trochę worków i pakuję próżniowo i mam takie pakiety 25g na jakieś wyjścia w teren do roboty czy cos. W sam raz na raz
  • Odpowiedz