Aktywne Wpisy
xEm +8
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +116
Jest tu ktoś, kto prowadzi swoją pizzerię lub restaurację specjalizującą się między innymi w pickach?
Albo pracował w takowej i wie jak to działa od kuchni i księgowości?
Bo tak se chciałem pogawędzić w komentarzach i popytać o niuanse.
Zapraszam ekspertów ;)
#pizza #restauracja #gastronomia #biznes #dzialalnoscgospodarcza
Strata przez ostatnie lata.
No w tym roku ma odbicie, nie wiem o co kaman. W każdym razie pojawił się dochód.
Byłem raz po pizzę u niego a tam 5 osób, patrzę w program księgowy a tu 3 os. zatrudnione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kuncfot: czyli kreatywnie ;)
@GastroAndrzej: Na pewno, chyba, że tylko przy rozwozie ;)
Jaka funkcja, czym się zajmowałeś? Jakieś lepsze lokale czy taka ,,polska pizza'' albo jakaś sieciówka?
Duże miasto?
@maniak708: opowiedz czemu
Wiadomo, że wszystko jest męczące jeśli robi się tego dużo i długo. No człowiek po prostu się męczy, jak to w każdej robocie.
No chyba, że jesteś już ten level, że tylko kasę liczysz a od wszystkiego masz ludzi i managerów.
@maniak708: Nigdy nie piekłem w drewniaku więc nie wiem.
Elektryk na pewno jest wygodniejszy jeśli chodzi o prowadzenie biznesu. Nie bawisz się z drewnem, popiołem, czyszczeniem itd. No i jest o wiele tańszy, niż piec na drewno.
Z tym, że drewniak lepiej działa na klienta to się zgodzę. Ale
@Ekspert_z_NASA: lepsze lokale i typowe polskie pizzy.
W jednej byłem kierowcą, ale robiłem wszystko, a w drugiej kelner. Pizza to moje życie XD więc trochę wiem jak wygląda to od strony kuchni, lokalu i co najważniejsze samej pizzy.
A jeśli miałbyś otwierać pizzerię to jak dobierałbyś pracowników? Szukałbyś już doświadczonych pizzaiolo z papierami czy żółtodziobów i sam przeszkalał? Jakie stawki byś proponował.
Jak widziałbyś zarządzanie lokalem? Sam dowodziłbyś kuchnią czy zostawiłbyś tę rolę pracownikowi?