Wpis z mikrobloga

@Masterczulki: Lezyne Mini GPS

Miałem po drodze 3 ronda i trzy razy pojechałem źle xd

@kuraku: To i tak brzmi lepiej, niż Lezyne który mnie potrafi poprowadzić w lewo, a mam skręcić w prawo. To nawet potrafi mnie skierować na trasę powrotną, jeśli jadę podobnym śladem xD Ile razy przez Lezyne się zgubiłem to niezliczę xD
  • Odpowiedz
@kuraku: Z resztą aktualizacja takich rzeczy to chyba podstawa, zwłaszcza jak coś jest nowego. Ale tak czy siak, lepiej być z tym ostrożnym i poczekać, aż ktoś to zrobi wcześniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Choć IMO długo lokalizuje się.

@kuraku: Ja włączam dopiero jak wyjde z mieszkania. Jak np włącze w windzie i wyjdę na zewnątrz to wpizdu długo łapie sygnał.
  • Odpowiedz
@czach: No właśnie wiem, że 530 jest konkurencyjny, ale cały czas słyszę że Garmin się zawiesza i raczej nie biorę tego pod uwagę. Chociaż teraz doczytałem, że Bolt ma jeden profil rowerowy, a przy dwóch rowerach to niezbyt fajna opcja
  • Odpowiedz
@guru8: Używam Garminów od 6 lat i zwiecha zdarzyła się ze dwa razy. 1 raz miałem problem z barometrem i wymienili mi Edge 510 na 520. Teraz od roku używam 530 i jestem zadowolony. Poczytaj wątek o Wahoo na forum szosa.org. ;-)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Masterczulki Ja teraz się spotkałem z określeniem, że Garmin jest nastawiony na nawigację a Wahoo na trening. Na sam trening jako taki się nie nastawiam, podstawa to nawigacja

@czach generalnie wychodzi, że i to dobry sprzęt i to. Bolt v2 może mieć pewne problemy, ale je rozwiązują, na Garmina narzekali, ale w sumie teraz skłaniam się ku Garminowi ze względu na dostępność

@micelangeloB Na Amazonie wg kursu mi wychodzi
  • Odpowiedz
Ja korzystam z edge na szosie tak typowo szosowo oraz na mtb takim amatorsko zjazdowym ale ciężki teren. Przepinam między uchwytami i koniec, wybieram czym jadę i ruszam. Gps na zewnątrz odpala się w chwile, nawiguje na szosie okej, na mtb po lasach nie sprawdzałem. Mam go co prawda od początku tego sezonu ale trochę już przeszedł, zero ciec, zawiech. Odpalam i działa.
  • Odpowiedz
@micelangeloB: Racja, jak się zmieni na złotówki wchodzi cena 1090, ale przy finalizacji i tak wchodzi cena jak z polskiego Amazonu, czyli 1128 :D Jeszcze zobaczę ile się da ustrzelić na zniżki dla pracowników, bo znajoma tam pracuje.
@kakaraper: No i elegancko. Czyli rozumiem, że bez problemu przekładasz Garmina między dwoma rowerami? Kolejny plus
  • Odpowiedz