Aktywne Wpisy

wykop +64
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
czerwonykomuch +1023
Uprzejmie przypominam, że Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem
Różnica w przewidywanej dalszej długości życia wynosi prawie 8 lat, mężczyzna żyje na emeryturze średnio 6,8 roku, a kobieta 19,7 lat (przy czym 1/4 mężczyzn nawet nie dożywa wieku uprawniającego do jej pobierania), a polskie kobiety przechodzą na emeryturę najwcześniej w UE.
Dlaczego tak jest? Bo kobiety rodzą dzieci!
Tymczasem

Lubię trudne, powolne, wciągające gry.
Nie lubię strzelanek, zręcznościowych, infantylnych fabuł, ciężkiego grindu, gier esportowych bo za cienki jestem.
Lubię RPG, skilowanie postaci, tower defence, otwarty świat.
Lubię #fallout #citiesskylines #kerbal #civilization #factorio #metalgearsolid #skyrim #diablo #gta #minecraft
Dodaję #komputery #gry #tatacontent
Myślałem o #valheim ale podobno kiepsko idzie.
Miałbym ochotę na #mmorpg ale chyba nic nie znajdę dla siebie. Lubię #indigames
@kubaklodz: ja bym brał
@korporacion: Zgadzam się z Tobą, ale nie do końca, wolę Fallout 2
@Folmi: no wiem, miałem dwójkę chyba na 12 dyskietkach...
@getin: Do pracy chodzić jednak muszę. Lubię powolne, w cities mam ponad 200, w kerbale ponad 300
@pppiotrek: o kurcze... to może być to ;)