Aktywne Wpisy
Kopyto96 +1257
Bawi mnie jak ludzie żyją pracą w korpo. Asap srasap. Idę na 8h, robie swoje i spadam. Nie obchodzi mnie ta firma, bo nie jest moja. Są zawody, gdzie praca jest misją, są zawody, gdzie praca służy społeczeństwu i człowiek robi też dla zajawki
Ale biznes taki nie jest. Dostajesz lepsze siano i odchodzisz. Wszystkie te rzeczy typu wartości firmy, team spirit to karma dla debili. Wystarczą dwie zasady: pracuj adekwatnie do
Ale biznes taki nie jest. Dostajesz lepsze siano i odchodzisz. Wszystkie te rzeczy typu wartości firmy, team spirit to karma dla debili. Wystarczą dwie zasady: pracuj adekwatnie do

Kopytnik_1 +166
#przegryw #p0lka #rozowepaski #niebieskiepaski #samotnosc #zwiazki #blackpill
Wyznam Wam, że kiedyś naprawdę naiwnie myślałem, że mając dobry charakter i będąc uczciwym człowiekiem, nie ma opcji, by nie założyć rodziny. Ciekawe, czy ktoś miał podobnie, czy tylko ja byłem tak oderwany od rzeczywistości? Zaplusuj, jeśli uważałeś podobnie.
Wychowałem się w trochę innym świecie, za czasów moich rodziców powszechne były inne wartości i nade wszystko inne było nastawienie ludzi. Czasy się zmieniły, a ja
Wyznam Wam, że kiedyś naprawdę naiwnie myślałem, że mając dobry charakter i będąc uczciwym człowiekiem, nie ma opcji, by nie założyć rodziny. Ciekawe, czy ktoś miał podobnie, czy tylko ja byłem tak oderwany od rzeczywistości? Zaplusuj, jeśli uważałeś podobnie.
Wychowałem się w trochę innym świecie, za czasów moich rodziców powszechne były inne wartości i nade wszystko inne było nastawienie ludzi. Czasy się zmieniły, a ja

Cześć,
Kończy mi się leasing na pojazd, chcę go wykupić na firmę jako towar handlowy i od razu puścić do sprzedaży.
Jak wykupię go za 50k to całość z podatkiem vat wejdzie mi w koszty? Chcę go szybko pogonić za 70k od czego oczywiście zapłacę podatek dochodowy (liczony od różnica kwoty wykupu a sprzedaż?) i VAT, 6 miesięcy nie chcę czekać bo samochód po gwarancji i jak coś się zwali to po prostu kolejne koszta.
Robi tak ktoś w ogóle czy każdy czeka te 6 miechów i później puszcza samochód bez podatków?
Ale jak będziesz brał paliwo i oficjalnie używał jak swój, to urząd ma prawo się doczepić.
Równie dobrze możesz wykupić jako osobowy i przy sprzedaży zastosować współczynnik korekty
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-zmiana-wykorzystania-pojazdu-a-nowy-system-korekt-vat
za to jeśli go szybko pogonisz to nie stracisz tak dużo VAT, bo przy takim wykupie stracisz VAT proporcjonalnie, czyli 1/60 z 50% za każdy miesiąc w którym go nie sprzedasz (pod warunkiem że księgowa to zauważy)
Bo był na gwarancji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po gwarancji masz naprawy w cenach rynkowych ;)
Sam jestem zdania, że PKD nie jest jakimś świętym numerkiem i chciałem przyjmować na towar, ale nie obronisz tego w restauracji.