Aktywne Wpisy
yosemitesam +563
#rosja #ukraina #wojna #ruskapropaganda
Rosjanie znaleźli dziesiątki dokumentów zabitych polskich najemników xd Jeden z nich nazywa się Kia Sorento...
https://twitter.com/leandroOnX/status/1823254175469195421
Rosjanie znaleźli dziesiątki dokumentów zabitych polskich najemników xd Jeden z nich nazywa się Kia Sorento...
https://twitter.com/leandroOnX/status/1823254175469195421
TrudnyMinus +6
Ale biznes taki nie jest. Dostajesz lepsze siano i odchodzisz. Wszystkie te rzeczy typu wartości firmy, team spirit to karma dla debili. Wystarczą dwie zasady: pracuj adekwatnie do tego jak ci płacą i żyj z ludźmi dobrze. Koniec końców dbaj tylko o swoje dupsko.
#pracbaza #praca
Nawet w takich zawodach 90% osób to ludzie, którzy robią to dla wygody, kasy albo są wypaleni zawodowo. Zobacz na takich lekarzy, większość z nich to melepety, które nie aktualizowały wiedzy od momentu ukończenia rezydentury i tak sobie trwają, bo rynek im sprzyja. Żeby znaleźć dobrego lekarza z pasją i wiedza
Ale jak poświęcasz się korpo dla wyimaginowanych idei, to szkoda zdrowia i czasu
I nie mam nic do tych, którzy się starają i angażują. To ich sprawa jak traktują pracę.
Ja do swoich kierowniczek musiałem powiedzieć, że nikt mi tu nie płaci za nadgodziny ani nawet porządnej pensji tu nie mam więc zamierzam codziennie wychodzić równo o 17:00 choćby waliło się i paliło bo skoro robota ma mnie w dupie to ja ją też
@niezdiagnozowany: XD 6 lat studiów; 2 lata rezydentury (teraz krócej jest trochę bodaj); 3-5 lat specjalizacji; obowiązek robienia kilku kursów doszkalających rocznie, a taki łepek po biznesówce lub bootcampie ci powie, że jesteś melepetem XD
Gdyby klepacze kodu wkładali tyle wysiłku w edukację i pracę co lekarze to już byśmy mieli to AGI
sama miałam przykładowo sytuację, że lekarz mnie zwyzywał od idiotek i kazał iść do apteki kupić sobie antyhistaminy i nie zawracać mu dupy i nie chciał wypisać skierowania do dermatologa, kiedy przyszłam z łuszczycą, na którą się leczę od dziecka, bo wg niego to uczulenie na proszek do prania, bo nie wygląda jak
Nauczyłem się też, że ewentualne złe informacje o kondycji finansowej będą z pewnością wiązać się z brakiem podwyżek natomiast dobre informacje o kondycji finansowej nigdy nie są argumentem w sprawie udzielenia podwyżki
@inflacja_biedaku: są prace, tak jak te budowy czy magazyny, gdzie po prostu nie ma żadnej ścieżki awansu ani rozwoju, a ci co wychodzą poza szereg to dostaną co najwyżej uścisk dłoni prezesa, o ile nie jest januszem który traktuje pracowników jak zwierzęta hodowlane. xD
@Urajah: melepetą