Aktywne Wpisy

curiousboi +62
wczoraj bylem na randce takiej luznej z typiarą co ja poznalem tydzien wczesniej, zaczela mowic o swoim byłym
gość pochodził z okolic tarnowa z jakiejś mega wichury, nie umiał posługiwać się sztućcami (jadl tylko k---a łyżką xD), jak go wzięła w rodzinne strony i przypadkowo miał coś przeczytać z kartki/internetu to mowila ze widac bylo po ruchu ust jak składa sylaby XD typiara 2003 rocznik a on był 7 lat starszy
wisienką na torcie
gość pochodził z okolic tarnowa z jakiejś mega wichury, nie umiał posługiwać się sztućcami (jadl tylko k---a łyżką xD), jak go wzięła w rodzinne strony i przypadkowo miał coś przeczytać z kartki/internetu to mowila ze widac bylo po ruchu ust jak składa sylaby XD typiara 2003 rocznik a on był 7 lat starszy
wisienką na torcie
źródło: 5df5cd326f20f68e8457af9d1bfaa0c8c69e0140b09fecae3c0d160e5981ad86,w800.jpg
Pobierz
Ciortas +98

Ale biznes taki nie jest. Dostajesz lepsze siano i odchodzisz. Wszystkie te rzeczy typu wartości firmy, team spirit to karma dla debili. Wystarczą dwie zasady: pracuj adekwatnie do tego jak ci płacą i żyj z ludźmi dobrze. Koniec końców dbaj tylko o swoje dupsko.
#pracbaza #praca
Nawet w takich zawodach 90% osób to ludzie, którzy robią to dla wygody, kasy albo są wypaleni zawodowo. Zobacz na takich lekarzy, większość z nich to melepety, które nie aktualizowały wiedzy od momentu ukończenia rezydentury i tak sobie trwają, bo rynek im sprzyja. Żeby znaleźć dobrego lekarza z pasją i wiedza
I nie mam nic do tych, którzy się starają i angażują. To ich sprawa jak traktują pracę.
Ja do swoich kierowniczek musiałem powiedzieć, że nikt mi tu nie płaci za nadgodziny ani nawet porządnej pensji tu nie mam więc zamierzam codziennie wychodzić równo o 17:00 choćby waliło się i paliło bo skoro robota ma mnie w dupie to ja ją też
Nauczyłem się też, że ewentualne złe informacje o kondycji finansowej będą z pewnością wiązać się z brakiem podwyżek natomiast dobre informacje o kondycji finansowej nigdy nie są argumentem w sprawie udzielenia podwyżki
@inflacja_biedaku: są prace, tak jak te budowy czy magazyny, gdzie po prostu nie ma żadnej ścieżki awansu ani rozwoju, a ci co wychodzą poza szereg to dostaną co najwyżej uścisk dłoni prezesa, o ile nie jest januszem który traktuje pracowników jak zwierzęta hodowlane. xD
@Urajah: melepetą