Wpis z mikrobloga

Planuje kupić kierownicę do PC, kiedyś miałem Logitecha G27 i było całkiem ok, chciałabym pojeździć od czasu do czasu w różnych symulatorach typu Assetto Corsa, zależy mi na drążku zmiany biegów i sprzęgle. Mam dwa wybory: G29 albo Thrustmaster T300rs z łopatkami. Wszyscy pewnie powiedzą żebym brał T300rs bo ponoć różnica jest ogromna, problem polega na tym, że bardzo dużo jest opinii o awaryjności tego sprzętu i fatalnej obsłudze klienta. Brak shiftera to również duży minus? Nie mam zamiaru wydawać 700zł na shifter do TS300. Może jednak G29 jako niedzielnemu kierowcy wystarczy w zupełności?

#kierownica #assettocorsa #symulatory #simracing
sbk2009 - Planuje kupić kierownicę do PC, kiedyś miałem Logitecha G27 i było całkiem ...

źródło: comment_1628499343THVFIWo2KiJPS1faRsPNhR.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sbk2009: zaraz się zlecą fanboye thrusta i Cię zwyzywają że logitechem to możesz co najwyżej po bułki jeździć i to najwyżej oplem corsą. Thrust jest na pewno bardziej zaawansowany technologicznie i ma lepsze 'czucie' jazdy. Ale dla niedzielnego gracza G29 jest mega spoko, wrażenia i tak będą super.

Btw, można podłączyć drążek z G29 do Thrusta, wystarczy zastosować przejściówkę
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@sbk2009: dolacz sobie na grupke simracing polska czy cos na fb. logitech zabawka i byl dobry 5 lat temu, teraz thrustmastery najlepsze. i sam mialem t150 i byla rewelacyjna
  • Odpowiedz
Jeżeli chcesz tylko pojeździć od czasu do czasu to nie ma sensu pchać się w coś powyżej T150. Ale jeśli chciałbyś coś więcej np. ligi czy drift to już z czystym sumieniem polecę T300/TX i wyżej. Między T150 a T300/TX różnica jest kolosalna, wiem bo mam obie. W drifcie T150 wogóle nie oddaje tego co się dzieje z autem, zwykła plastikowa zabawka, nada się na niedzielne ściganie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SimDriftingHaze Niby niedzielne ściganie, ale chciałbym jednak mieć coś dosyć dobrego. Jak z awaryjnoscią T300? Szkoda wywalać mi kasy na coś co podziała rok, góra dwa, czytam o naprawdę wielu problemach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Leniek To nie chodzi o to czy stać czy nie, gdyby T300 nie była aż tak awaryjna jak czytam po forach simracingowych to byłbym skłonny ją kupić, sprzęt który rzadko dociąga do końca okresu gwarancji przy normalnym użytkowaniu jest tak naprawdę kpiną. Chciałbym coś lepszego jak G29 w budżecie do 2k z shifterem ale tak serio to nie widzę nic..
  • Odpowiedz
Chciałbym coś lepszego jak G29 w budżecie do 2k z shifterem

@sbk2009: niestety...

no chyba że chcesz jednak więcej wydać to Fanatec, albo TM ale TS-PC czy TS odpowiedni do platformy na której
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@sbk2009: mam już tyle lat t150 i żałuję że nie kupiłem t300

jest lepszy pod każdym względem od Logitech jeżeli chodzi o bebechy. od enkodera po silnik.
logi jest ok jak lubisz się pobawić bo dają masę szpeju, ale jak interesuje cię ffb to t300

awaryjnosc.. jeżeli na 10 kier zepsuje się jedna to ile opinii w internecie będziesz miał? tą jedną negatywną czy 9 pozytywnych?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tylko_noc zawsze staram sie czytać obiektywne opinie produktów które zamierzam kupić i tak słabych dawno nie czytałem. Koleś na forum simracingowym pisze, że jego T300 jest ostatnią kierownicą która jeszcze jezdzi, a wszystkim znajomym w około już padły, a kupili wszyscy w tym samym czasie, nie dotrwały nawet do końca gwarancji, albo jak ludzie obszernie rozpisują się nad tym, żeby ściągać obudowę, dokładać jakieś chłodzenie, przerabiać zasilacze. Ewidentnie jest błąd w
  • Odpowiedz
@sbk2009: lepiej z rekojmi (ustawa) niz gwarancji (fakultatywna)

jak ludzie obszernie rozpisują się nad tym

w sensie chodzi o wpisy jakiegos jednego goscia na forum? czy rzeczywiscie 'ludzie' - patrz argument wyzej.

ja swoja t150 przerabialem zeby latala na lozyskach kulkowych zamiast plastikowych, ale z tego sie wiecej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@TroyaFlight no to napisz mi proszę w tej cenie lepszą kierownicę z shifterem, nie tak absurdalnie awaryjną. G29 jest lepsza od t150 ale gorsza od t300 która się psuje. Chciałbym TS-PC, to dokładając pedały i shifter wychodzi mi 4k, jest jeszcze T500rs której nie ma już na rynku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sbk2009: jeżeli to będzie twoja pierwsza przygoda z kierownicą to g29 wystarczy, jak się wciagniesz to będziesz sięgał po fanateca, thrustmaster jest drogi w stosunku do tego co oferuje moim zdaniem, ale z tych dwóch na pewno jest lepszy od logitecha, ale należy pamiętać, że g29 to praktycznie g27
  • Odpowiedz
@sbk2009: t150 jest lepsza od g29 bo ma pasek. t300 psuł się po premierze ale go połatali zobacz z kiedy są te posty co czytasz, shiftery są do niczego, sam nie używam ale ogólnie to najmniej co inni polecają to th8a z modem od ricmotech'a lub ssh shifter, inaczej będziesz czuł jakbyś mieszał łyżką w wiadrze. Lepiej w pedały zainwestuj niż myśl o ts-pc bo jest niewiele lepszy od t300.
  • Odpowiedz
@sbk2009: G29 jak to logitechy - sprzęt na lata, niemal nie do zdarcia. Zależy tak naprawdę czego oczekujesz. Jeżeli nie driftujesz i interesuje Cię tylko ściganie - moim zdaniem odczucia są całkiem fajne. Wielu szybkich zawodników śmiga także na tych sprzętach, więc się da. Imho dla niedzielnego gracza całkiem sensowny wybór.
  • Odpowiedz