@Wachatron "Jak odróżnić prawicę od lewicy? Jeżeli polityk uważa, że podział dochodu narodowego powinien następować pod przymusem i poprzez budżet państwa, to żeby nie wiem jaki miał stosunek do Pana Boga i historii, jest przedstawicielem nurtu lewicowego. Jeżeli natomiast uważa, że podział dochodu narodowego powinien następować dobrowolnie i poprzez rynek i nawet gdyby nie wierzył w Boga, to jest przedstawicielem nurtu prawicowego. I to jest kryterium porządkujące, które nie zależy od niczyich
@JohnDoe01: Niespodzianka, katonacjonalista Michalkiewicz którego zacytowałeś broni katonacjonalizmu twierdząc, że kwestie światopoglądowe nie są problemem*.
* No chyba, że ktoś nie jest konserwatystą - wtedy już według niego te kwestie są ważne.
Jakim cudem PiS, rozdający pieniądze oraz nacjonalizujący banki i domagający się nacjonalizacji sprzedanych kiedyś firm państwowych, uchodzi w Polsce za prawicę
@JohnDoe01: bo tak o sobie sami mowia a ludzie ogladaja tv i łykają propagandę. Ponadto na świecie (chodzi mi o mainstream) jest nagonka na prawicę, bo lewakom się nie podoba wolność ale i ponoszenie odpowiedzialności za ową wolność, wiec tym bardziej retoryka pisu, nazywającego siebie prawica, daje paliwa i amunicji
#heheszki
#bekazlewactwa
#klasycysocjalizmu
"Jak odróżnić prawicę od lewicy? Jeżeli polityk uważa, że podział dochodu narodowego powinien następować pod przymusem i poprzez budżet państwa, to żeby nie wiem jaki miał stosunek do Pana Boga i historii, jest przedstawicielem nurtu lewicowego. Jeżeli natomiast uważa, że podział dochodu narodowego powinien następować dobrowolnie i poprzez rynek i nawet gdyby nie wierzył w Boga, to jest przedstawicielem nurtu prawicowego. I to jest kryterium porządkujące, które nie zależy od niczyich
Komentarz usunięty przez moderatora
* No chyba, że ktoś nie jest konserwatystą - wtedy już według niego te kwestie są ważne.
@JohnDoe01: bo tak o sobie sami mowia a ludzie ogladaja tv i łykają propagandę. Ponadto na świecie (chodzi mi o mainstream) jest nagonka na prawicę, bo lewakom się nie podoba wolność ale i ponoszenie odpowiedzialności za ową wolność, wiec tym bardziej retoryka pisu, nazywającego siebie prawica, daje paliwa i amunicji
@rulezik: Nie moja praca, zresztą pewnie stoi na kocie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Wachatron: Zaś NRD to Niemiecka Republika Demokratyczna
@void1984: dokładnie :)