@Igielny: Niby masz rację ale wiecie u nas jak się dorobi jakiś lokalny sebek diler detalista to też kupuje bete, fajny sikor, ubrania Bossa i Armaniego a potem często bieduje. Bo ci ludzie nie wynieśli z domu tego jak gospodarować pieniędzmi, borykałem się z podobnym problemem więc coś o tym wiem xD Niektórzy po prostu mają takie szczęście, że potrafią ich zarobić na tyle, że mogą je tak wydawać.
@hubdal: Nie dla survival mode to (╯︵╰,) 2 wieczory kopałam w mojej kopalni. 2 wieczory!! I tylko 6 diamentów, z czego 2 przypadkiem, bo się przebiłam do naturalnej jaskini. I co ja zrobię z 6 diamentami? Oszukujo ;/
@Nordri: @Daleth2202: W ogóle to diamentowy sprzęt lepiej kupować gotowy od wieśniaków z wysokim levelem. Masz i kilof, i miecz, i zbroje za szmaragdy, które możesz zarobić właściwie na wszystkim.
@Daleth2202: @bukimi: Muszę poczytać jak to ogarnąć. Czytałam jakieś podstawowe poradniki to tam takich rzeczy nie było. Wieśniaków mam daleeeko i tylko kilku - muszę ogarnąć jakąś lepszą wioskę, bo z mojej najbliższej wszyscy poumierali, a dalsza jest biedna (kartograf chyba tylko, kapłan i rolnik). W ogóle nawet grze piwniczę i kursuję między kopalnią/domem a jebucką piramidą, którą buduję ;) Czasem po jakiejś jaskini się przelecę, żeby kopać ziemię i żelazo jak
@Daleth2202: @Nordri: Zamiast zmieniać wieśniakom profesje, lepiej po prostu im rozbudować osadę. Jeśli postawisz im nowe domki z łóżkami, wówczas pojawią się dzieci (szybko dorosną). Każdy "wolny" wieśniak przyjmie zawód z wolnego stanowiska pracy. Czyli przy domkach postaw odpowiednie narzędzie (np pulpit albo przecinarkę, itd.), a nowi wieśniacy będą mieli odpowiedni zawód. Potem przynosisz im to co chcą i mają coraz większy asortyment. Na ostatnich poziomach mają zwykle
źródło: comment_1627931718O6PDxqpgQB03hNNj96ySo6.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Bo ci ludzie nie wynieśli z domu tego jak gospodarować pieniędzmi, borykałem się z podobnym problemem więc coś o tym wiem xD
Niektórzy po prostu mają takie szczęście, że potrafią ich zarobić na tyle, że mogą je tak wydawać.
@Igielny: p0lak by wszystko na Harnasie wydał.
@UczesanyPedryl: Wspierając lokalną gospodarkę i kupując produkt rzemieślniczy najwyższej jakości.
@Igielny:
źródło: comment_1627970417toc3cZtRSDXlovW2Ik7H8j.jpg
Pobierz@Igielny: ty chyba polaków wracających na weekend do polski z emigracji nie widziałeś XDDD
2 wieczory kopałam w mojej kopalni. 2 wieczory!!
I tylko 6 diamentów, z czego 2 przypadkiem, bo się przebiłam do naturalnej jaskini.
I co ja zrobię z 6 diamentami?
Oszukujo ;/
Wieśniaków mam daleeeko i tylko kilku - muszę ogarnąć jakąś lepszą wioskę, bo z mojej najbliższej wszyscy poumierali, a dalsza jest biedna (kartograf chyba tylko, kapłan i rolnik).
W ogóle nawet grze piwniczę i kursuję między kopalnią/domem a jebucką piramidą, którą buduję ;)
Czasem po jakiejś jaskini się przelecę, żeby kopać ziemię i żelazo jak
Bosz jakim ja noobem jestem. Samouk :(
Zamiast zmieniać wieśniakom profesje, lepiej po prostu im rozbudować osadę. Jeśli postawisz im nowe domki z łóżkami, wówczas pojawią się dzieci (szybko dorosną).
Każdy "wolny" wieśniak przyjmie zawód z wolnego stanowiska pracy. Czyli przy domkach postaw odpowiednie narzędzie (np pulpit albo przecinarkę, itd.), a nowi wieśniacy będą mieli odpowiedni zawód.
Potem przynosisz im to co chcą i mają coraz większy asortyment. Na ostatnich poziomach mają zwykle