Mireczki sysadmini, znacie jakiś zamiennik certyfikatów MCSA Windows Server? Pytam, ponieważ wszystkie MCSA / MCSE zostały już wycofane.
- skupiający się na OS zamiast na sprzęcie (np. CompTIA Server+ jest dla mnie zbyt rozległy) - proszę nie polecajcie mi certów Azure (jest tam tyle Windows Servera co nic) - coś "szanowanego" przez rekruterów na poziomie przynajmniej MCSA
@1-2-3: nie ma zamienników, najbliżej chyba azure stack hub operator ale tam też już niewiele z Windows Server jest. Niemniej jednak materiały zostały więc można się tego naumieć
@Koliat: Mnóstwo materiałów zostało, kursy, oficjalne podręczniki itp., tylko że chciałbym jakiś papier z tego zdobyć.
Wiem, że dużo ważniejsza jest wiedza od certów ale z drugiej strony to moje CV (pomimo ponad 3 lat doświadczenia w IT) świeci pustkami jeżeli chodzi o rubrykę "Certyfikaty", dlatego chciałbym chociaż jeden móc tam wpisać z Windows Servera, a dzięki Microsoftowi już nie mogę tego zrobić. ¯\_(ツ)_/¯
@1-2-3: well, no tak jak teraz to wygląda to mało przyszłościowy kierunek jest, ale możesz popatrzec na rozwiązanie Azure Arc jako modelu hybrydowego tam trochę jest
Mireczki sysadmini, znacie jakiś zamiennik certyfikatów MCSA Windows Server? Pytam, ponieważ wszystkie MCSA / MCSE zostały już wycofane.
- skupiający się na OS zamiast na sprzęcie (np. CompTIA Server+ jest dla mnie zbyt rozległy)
- proszę nie polecajcie mi certów Azure (jest tam tyle Windows Servera co nic)
- coś "szanowanego" przez rekruterów na poziomie przynajmniej MCSA
Wiem, że dużo ważniejsza jest wiedza od certów ale z drugiej strony to moje CV (pomimo ponad 3 lat doświadczenia w IT) świeci pustkami jeżeli chodzi o rubrykę "Certyfikaty", dlatego chciałbym chociaż jeden móc tam wpisać z Windows Servera, a dzięki Microsoftowi już nie mogę tego zrobić. ¯\_(ツ)_/¯