Wpis z mikrobloga

możesz opowiedzieć jak poznałeś, że to podróba?

@Mike-Wazowski: już sam kolor obudowy to zdradza.

@GrayBlacksmith: A Allegro i tak ma w dupie zgłoszenia xD

Kiedyś zgłosiłem kilkadziesiąt aukcji jednemu typowi i allegro ściągnęło tylko jedną dosłownie po tym jak zawołałem ich na wykopie xD
  • Odpowiedz
@Kryspin013: patrząc na ich kartę sprzedawcy na allegro to nie mają ani jednej łapki w dół, a na innej aukcji mają wystawione Pokemon Ruby . oryginalne. Myślę , że po prostu nie są świadomi tego że sprzedają podróbę, uznali , że jak ma wybity napis Nintendo na PCB to jest to już oryginał.
  • Odpowiedz
@GrayBlacksmith: inna sprawa, że to nie wymaga doktoratu by odróżnić oryginał od podróby. Tutaj w zasadzie po lekkim przyjrzeniu się od razu widać. No i na sprzedawcy powinna ciążyć odpowiedzialność co do weryfikacji towaru.
  • Odpowiedz
brak baterii podtrzymującej zegar w grze, naklejka się nie mieni,brak czterech kwadratowych kolektorów w prawym górnym rogu z tyłu PCB,brak okrągłych trzech kolektorów po lewej stronie z tyłu PCB.

@GrayBlacksmith: @Mike-Wazowski: W zasadzie napisałem im maila z ciekawości by zobaczyć co odpiszą więc dorzucam swoje 3 grosze jak odróżnić oryginał od podróby:
- odlew obudowy jest inny niż w oryginalnych kartridżach, widać to szczególnie po łuku nad napisem "gameboy advance" -
  • Odpowiedz