Aktywne Wpisy
comanchee +10
Ej mirki z #wykop30plus, czy zauważyliście w swoim życiu pewien moment, gdy ostatnie grupy towarzyskie się rozsypują, ludzie okopują się w związkach i nie wychylają poza nie nosa, z wyjątkiem własnych najbliższych przyjaciół? Chyba znalazłem się w takim punkcie, gdzie dawni znajomi przestają się do siebie odzywać, nikt niczego już nie proponuje i wychodzi że wszystkim to pasuje.
Kolanka +268
Kontrola poselska @jciesz udowodniła, że w lipcu MRiT spotykało się z PZFD dwa razy w, uwaga stopień, KANCELARII PREZESA RADY MINISTRÓW XDDDD
Myślę, że jest to ostateczny dowód na to, że Donald Tusk wiedział o projekcie kredytu 0 i @jciesz powinien otrzymać tę nagrodę pół miliona euro oraz trafić na listę ludzi pozytywnie zakręconych oraz do gabloty zasłużonych dla tagu xD
#nieruchomosci
Myślę, że jest to ostateczny dowód na to, że Donald Tusk wiedział o projekcie kredytu 0 i @jciesz powinien otrzymać tę nagrodę pół miliona euro oraz trafić na listę ludzi pozytywnie zakręconych oraz do gabloty zasłużonych dla tagu xD
#nieruchomosci
No ale jak jest recepta? W czym pomogą politycy?
Mi wydaje się, że proponujesz silnie progresywny podatek katastralny dlatego, że ta silna progresja akurat Ciebie nie dotyczy. Z czasem progresja zrobi się coraz mniejsza, a socjalizm każdemu równo nosa utrze, bogatych zdusi jutro a biednych pojutrze
@Fobiczek: To i tak mała podwyżka, moja spółdzielnia zwiększyła mi wciągu ostatnich 2 lat czynsz dwukrotnie tłumacząc wzrostem cen wszystkiego.
Aha, no i oczywiście nie ma to absolutnie nic wspólnego z najwyższą inflacją w UE spowodowaną naszym skrajnie lewicowym rządem. Za wszystko odpowiedzialni są ci wstrętni prywaciarze!
@Rejetn: Da się to obejść w 3 minuty. Podatki zapłacisz ty, od swojego mieszkania po babci.
@Rejetn: Co jest spuścizną socjalizmu, bo w PRL mieszkań nie było prawie wcale. Budownictwo mieszkaniowe było w opłakanym stanie.
@Ironizer: Niestety po 45 latach hodowli człowieka sowieckiego ekonomia na poziomie orangutana to dla milionów Polaków czarna
@Rejetn: Przy obecnej cenie, 12 tysięcy minus podatek. No i będzie musiała sama utrzymywać tę kawalerkę (niech opłaty wyniosą nawet 200 zł miesięcznie, to już się robi 2400). Może przy tej skali to nie są jakieś kokosy, ale jeśli ma kilkanaście mieszkań podobnej wielkości to jeśli to będzie stało puste, to de facto jej wszystkie inne mieszkania
@Rejetn: Jeśli firmy (i ludzie) kupują pod wynajem, to znaczy że te mieszkania będą spełniać swoją funkcję - a jak ktoś będzie miał dużo mieszkań to zapewne najemcy będą z tego powodu zadowoleni - bo taki właściciel nie będzie robił cyrków jak Janusz z jednym mieszkaniem wziętym w połowie na kredyt.
Jeśli coś opodatkowywać to raczej pustostany - bo trzymanie
Bzdura
@Loloman: to jest indeks ONZ cen żywności i tak, tez wzrost na wykresie to wzrost o 33%, więc Twoje szacunki są całkiem blisko danych rynkowych