Wpis z mikrobloga

Niby ten #csharp jest dosyć popularny, ale jeśli chodzi o solidne materiały w internecie to jest baardzo słabo. Ile jest kanałów na youtube poświęconym np. #typescript, #python, czy #react? No masa. A takich, które są skoncentrowane na c#, czy ogólnie #dotnet? Praktycznie tylko te:
Nick Chapsas
CodeOpinion
dotNET
Tim Corey
z czego ten trzeci to więcej gadania niż robienia, a ostatni, to jest dla początkujących. Fajnie byłoby zobaczyć solidne materiały np. z tworzenia projektu od A do Z z wykorzystaniem najnowszych trendów, wzorców itd.

#programowanie #naukaprogramowania #programista15k #programujzwykopem
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maly_ludek_lego: przewalam codziennie terabajty danych z naszych systemach, EF Core z Dapperem zaiwaniają aż huczy. A migracja wszystkiego na procedury to proszenie się o niespodziewany strzał w ryj i c-----e utrzymanie. A customowe ORMy to mialy najchujowsze firmy w jakich bylem xD EF Core i dapper uzywane w zaleznosci od potrzeb danego mikroserwisu, i nie trzeba absolutnie nic wiecej
  • Odpowiedz
@becvvv: Spróbuj plurarsight. Darmowy chyba jest na tydzień na jedno konto. Dodatkowo jakiś kurs udemy. Możesz na YT poszukać czegoś od Mariusz Jurczenko. Nick Chapsas też ma cały kurs pod webapi. Na necie może też coś znajdziesz w formie zdjęć i opisów. Na githubie może nawet coś będzie jak dobrze poszukasz
  • Odpowiedz
@becvvv: Szukaj czegoś w dotnet core framework. Nie ma znaczenia wersja zamysł ten sam a zapis czasem skrócony niekoniecznie bardziej zrozumiały dla nowej osoby
  • Odpowiedz
używać EF i Dappera, a nie albo to, albo t

@becvvv: ja sobie mieszam między mikroserwisami technologiami w zależności od potrzeb, w jednym miejscu obu nie dodaję

Zamiast Dappera nie lepiej coś takiego?

@becvvv: nie korzystałem, ciężko mi powiedzieć. Jakoś lubię dappera xD
  • Odpowiedz