Wpis z mikrobloga

@Timer_555: chyba bym wolał parę groszy dopłacić i mieć kolejnego endera V2. Ja kupowałem v2 z grawerem za 730zł z czego miałem ok 50zł cashbacku. Ale to było na jakiś turbo promocjach
  • Odpowiedz
@Uaephean: nie wiem po co miałbym kupować drugiego endera chyba że jakąś mała drukareczke mini coś jak MakerPi M1 lub Vertex Nano K8600
mój enderek to będzie tzw ShelfQueen ʕʔ lub "Swole Ender 3 GigaPro" tylko będzie smigał jak burza
  • Odpowiedz
@Uaephean: v2 też jakaś super zaawansowana nie jest, co prawda działa outofthebox dobrze.

Ja do swojego v2 wrzucilem już drugą Z z silnikiem, directa na bmg i teraz w sumie fajnie by było wymienić płykę na SKR z TMC2209 bo na ori mimo 2208 Linear advance nie zrobisz, drugiego sterowania osią Z do automatycznego levelowania osi X nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@KuliG: pewnie - to wciąż w końcu ender 3 tylko z paroma usprawnieniami. Ja drukuje na stocku - co prawda tylko pla ale mi wystarcza. Dołożyłem tylko nowy firmware i czujnik filamentu. Póki co ponad 3kg przetopił bez żadnych większych problemów.
  • Odpowiedz
@Timer_555: @KuliG: szczerze polecam. Mam co prawda na "giętych niebieskich aluminiakach" a nie ten tu zestaw - ale samo przejście na hiviny to przeskok jakościowy nie do opisania. Cała konstrukcja staje się 10x sztywniejsza, i nie potrzeba już dwóch osi Z - same prowadnice dają taką sztywność, że nie ma że coś na drugim końcu osi obwisa.

ACZKOLWIEK - ten zestaw jest tak wypasiony, że jeśli ktoś myśli
  • Odpowiedz