Wpis z mikrobloga

@4x80: Chodzi mi o ogolna sytuacje w tym kraju....za duzo zeby wymieniac co sie od tamtych czasow zmienilo. Ale tak generalnie zmienilo sie niemal wszystko i niestety na gorsze. Ale jesli chodzi o konkretny przypadek, ktory tu moze byc pomocny, to w 2005 zaczynac nowe zycie w Irlandii to byl banal, teraz wydaje mi sie, ze jest to niezwykle trudne.
Ale jesli chodzi o konkretny przypadek, ktory tu moze byc pomocny, to w 2005 zaczynac nowe zycie w Irlandii to byl banal, teraz wydaje mi sie, ze jest to niezwykle trudne.

@mirek_wyklety: 100 na 100 prawda.
@ra_s: Ja placilem za 3 bedy na zadupiu €350. Teraz za taka sama chate wolaja €1000. Co ciekawe wtedy zarabialem wiecej niz teraz, ceny zywnosci byly ze dwa razy jak nie wiecej nizsze...nie wspomne o ubezpieczeniu auta i innych #!$%@?, ktore przez te lata wzrosly parokrotnie....nawet socjal byl wtedy wyzszy eheheh
@ra_s: Zycie bylo wtedy mega tanie w Irlandii...tak teraz pomyslalem, ze zywnosc byla nie dwa razy tansza, ale jeszcze wiecej...do tego dorzucic benzyne, prad, czy nawet opal...nie bylo usc, tax, ubezpieczenia itp, to bylo wtedy tanie jak barszcz w porownaniu z tym co teraz.