Wpis z mikrobloga

• 290
Dzisiaj miałem przeprowadzony zabieg wazektomii ( ͡º ͜ʖ͡º)
Byłem umówiony na późniejszą godzinę, ale zadzwoniła do mnie pani która zajmuje się zapisami u dr Kulika, a prywatnie jak się domyślam jego żona, czy nie dam rady przyjechać dwie godziny prędzej. Szybki prysznic i byłem w samochodzie, dzięki czemu w domu byłem o tej porze, o której miałbym dopiero przeprowadzany zabieg ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Po przyjściu do kliniki zostałem zaproszony do pani Iwony na wypełnianie dokumentów. Sam zabieg robiłem w Katowicach, budynek dość ładny, wyremontowany, z parkingiem, ale na lekkim uboczu że nie ma się co stresować przechodniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po wypełnieniu dokumentów zjadłem antybiotyk oraz dostałem swoje specjalne majtki i zostałem poproszony o udanie się do toalety i ubranie ich na swoją bieliznę. W czasie wypełniania dokumentów doktor przyszedł się przywitać, przedstawił się i zaprosił po ubraniu bielizny do gabinetu. Wychodząc z toalety doktor czekał już na mnie na korytarzu.

W gabinecie zostałem poproszony o zdjęcie spodni do kostek, bielizny do kolan i położenie się na łóżku/fotelu zabiegowym który jest delikatnie głową w dół. Dostałem znieczulenie i szczerze powiedziawszy to była jedyna rzecz jaką poczułem podczas całego zabiegu. Sam ból dla mnie podczas znieczulenia był na tyle mały że cały czas kontynuowałem rozmowę z doktorem.
I właśnie tu chciałem również doktora pochwalić, że cały zabieg rozluźniał atmosferę i rozmawiał o różnych rzeczach. Porozmawialiśmy na tematy prywatne, ale również o samym zabiegu. W porządku facet, chętnie poszedłbym z nim na p--o( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sam zabieg moim zdaniem bardziej komfortowy od... wizyty u dentysty( ͡~ ͜ʖ ͡°) Sam zabieg trwał ok 20 minut, na tyle szybko i w miłej atmosferze że byłem w szoku i pytałem czy na serio skończył już bo odczuciowo minęło mi 5 minut.

Po zabiegu chwila rozmowy o zmianie opatrunków i podstawkach higieny na najbliższe dni, i w asyście doktora udałem się znowu do pani Iwony. Tam doktor podziękował, uścisnął dłoń i pożegnał się, ponieważ kolejny pacjent już na niego czekał. Dał mi swój prywatny numer telefonu aby w razie jakichkolwiek pytań zadzwonić.

Od pani Iwony dostałem dokumentację z zaleceniami, czekoladę oraz puszkę Pepsi na pokrzepienie, z zaleceniem odczekania 10min w poczekalni i zjedzeniem czekolady, co uczyniłem. Również w tym momencie nadszedł moment uregulowania rachunku za zabieg, na który dostaje się oczywiście paragon (2k).

Po ok godzinie od zabiegu zacząłem odczuwać ból w podbrzuszu oraz w jądrach, ból to duże słowo, bardziej dyskomfort, bo uczucie jakby ktoś j---a ciągnął w dół.

Parę godzin po zabiegu czuć dyskomfort i delikatny ból ale da się żyć, ale o większej aktywności czy spacerze chyba nie ma mowy, głównie siedzę albo leżę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Jak będzie ktoś zainteresowany to mogę zdać relację dzień po dniu jak postępy.

Wołam @Kur_nick bo był zainteresowany tematem w innym poście.

#wazektomia #s--s #antykoncepcja #niebieskiepaski #medycyna #zabieg
  • 176
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jojac70: TO CI K---A TŁUMACZĘ
miłość stworzyli ludzie żeby coś znaczyć, co to znaczy poświęcać życie? Życia nie da się poświęcić bo jest nic nie warte

To że tobie się wydaje że spędzisz z leżącym chłopem 20 lat i że to coś znaczy nie znaczy od razu że już coś znaczysz i jest to jakaś wartość, to prosty mechanizm obronny przed tym żeby nie zadawać pytań
  • Odpowiedz
@jojac70: nie wierzysz w miłość bo ona nie istnieje, mechanizm obronny to bardziej przed tym żeby coś znaczyć i chcieć dalej żyć, jedni uprawiają s-x drudzy pracują inni zakładają rodziny, następni zajmują się nauką, zależy od wychowania i w jakim środowisku się wychowywałeś/aś
Jakby nie moja matka to bym jej nie kochał, ani nie kochał innych bo jestem nihilistą i uważam że moja psychika broni się przed prawdą miłość to
  • Odpowiedz
@jojac70:

zależy od cyklu, mówiąc o takim w miare prawidłowym to bezpłodność dokładnie tyle trwa

Prawidłowy cykl trwa 28 dni, jeśli 28 dni cyklu jest się bezpłodnym, to znaczy że jest się bezpłodnym cały czas XD ja p------e weź się doedukuj zanim swoje wysrywy napiszesz, naprawdę bardzo łatwo znaleźć informacje w necie o tym jak naprawdę wygląda płodność podczas cyklu
  • Odpowiedz
@jojac70:

gdzie coś takiego jest napisane?

Tutaj:

nie widze sensu w dawaniu seksu facetowi który nie będzie moim potencjalnym mężem (i da mi dzieci) a chce mnie traktować jako worek na spermę
  • Odpowiedz
@jojac70: no nie wiem, ja twoj komentarz odebralam pejoratywnie, biorac pod uwage, ze napisalas cos takiego pod postem doroslego mezczyzny, ktory ma juz dwoje dzieci i jest w zwiazku malzenskim. I czepiam sie nazewnictwa "worek na sperme", bo wiem, ze jestem czyms wiecej dla mojego niebieskiego, a tez jednoczesnie potrafisz ladnie pisac o wartosci milosci, dlatego coraz wieksze wrazenie odnosze, ze jednak trollujesz.
  • Odpowiedz
  • 1
@smutny_login co za dzban, wiem że prościej napisać komentarz niż najpierw wykazać minimum wiedzy na temat tego o czym się wypowiadasz, ale dla mnie twoje pojęcie wazektomii jako kastracji świadczy że nie jesteś niedouczony albo niedoczytany, tylko jesteś po prostu debilem¯_(ツ)_/¯ rozumiem dyskusję że ktoś jest za albo przeciw, jakiejkolwiek ktoś ma pobudki i argumenty, ale gadanie bez żadnego pojęcia o co chodzi to dla mnie dno( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 7
Wołam @wykolejony @soadfan @luk04330 @Kur_nick @silentpl @plink @misthunt3r @bachus @wielkilen bo byli zainteresowani kolejnymi dobami po zabiegu, a nie zakładam nowego wątku ( ͡º ͜ʖ͡º)

A więc trochę ponad 24h po zabiegu czuje się nad wyraz dobrze ( ͡~ ͜ʖ ͡°) wstałem o 6 rano, czyli standardowo po 5 godzinach snu i właśnie już od samego rana mało co mnie boli. J---a są opuchnięte bo być miały, ale nie są jakoś dużo powiększone, celowo się nie dotykam żeby sprawdzić ale tak nie odczuwam bólu, jedynie jak nagle napne brzuch ( zapomnę się) to czuć bardziej dyskomfort. Przed południem zadzwonił do mnie doktor Kulik i popytał jak się czuje i jak mi przebiegł wczorajszy wieczór, noc i poranek oraz czy zażywałem leki przeciwbólowe, których nie miałem potrzeby brać( ͡º ͜ʖ͡º)

Teraz wróciliśmy z rodziną z małych zakupów, oczywiście nie dźwigam i wyjątkowo jest to po stronie żony ale uzgodnione to było już przed zabiegiem, że przez tydzień nie dźwigam. Pospacerowłem po sklepie, czuję się dobrze i żaden ból ani dyskomfort się nie nasila. Od rana chodzę w nakładce uciskowej na bieliznę która dostaje się podczas zabiegu oraz dodatkowo w ochraniaczu na j---a,
  • Odpowiedz
@s3kawka: Tak po wazektomii. Masz zabieg który trwa jakieś 15 minut, później przez ca. 2 dni trochę podbrzusze lekko boli (polecam tabletki przeciwbólowe) po tygodniu od zabiegu wracasz do lekkich prac domowych, po 2 tygodniach teoretycznie możesz wrócić do życia seksualnego oraz cięższych obowiązków jak dźwiganie. W międzyczasie musisz się pozbyć starego nasienia które zostało w nasieniowodach, w tym celu zwyczajnie bierzesz sprzęt do ręki.
  • Odpowiedz