Wpis z mikrobloga

@mgtow_Polska1: Coś jak związki zawodowe: KCEMY KASY!!! - Jak damy wam kasę, to zbankrutujemy i nic nie dostaniecie - KCEMY KASY - - Ale jak to?
I tu będzie to samo... Facet straci firmę, pójdzie na bezrobocie i będzie miał zasądzone niższe alimenty... Ale ważne, że dostał po d*pie szowinista...
  • Odpowiedz
@czarny1989: będzie miał wysokie bo co sąd obchodzi czy ma pracę czy nie? On ma "możliwości zarobkowe"
Teraz jak jeden sędzia to przyklepał (99% kobieta) to będzie trudno następnemu to odkręcić, bo by musiał przyznać że poprzedniczka jest odklejona od rzeczywistości
  • Odpowiedz
@mgtow_Polska1: 6000pln!!!! jakie dziecko potrzebuje 6000pln?!!!! Rozumiem, że mamusia dorzuca drugie tyle. Nie życzę nigdy, źle ludziom ale śmieszy mnie jak wielu facetów których znam/znałem wychwalali swoje niewiasty pod niebiosa teraz widują swoje dzieci dwa razy w miesiącu wpłacając 800, 1000, 1500 czy nawet 1700 pln. aby jego ex mogła zabrać dzieci na wakacje do Chorwacji oczywiście wraz z jej nowym chłopakiem. Przykre to bo to dobre chłopaki w większości
  • Odpowiedz
@Maryam00: Mam kolegę, chłop uczciwie pracował, zachorował, stracił pracę. W trakcie leczenia, żona go zostawiła i zabrała dziecko do mamusi bo się sytuacja pogorszyła, wniosła o rozwód. Gość popadł w deprechę ciężką, myśli samobójcze i doszło leczenie dodatkowe. Z powodu długiej choroby jednej i drugiej nie był w stanie pracować, skończyły się zasiłki chorobowe po 180 dniach. Sąd na rozprawie przyklepał mu 800 zł. dług alimentacyjny mu rośnie bo on
  • Odpowiedz
@kacpi83: niby racja, że powinni się jskoś dogadać między sobą ale dziecka nie zapałzujesz na czas choroby. Ono je, chodzi do przedszkola, trzeba mu kupić ubrania i środki czystości. Teraz opieka oraz całe utrzymanie są po stronie ex-żony.
Kazdy kij ma dwa końce.
  • Odpowiedz
@mgtow_Polska1: Pamiętajmy też, że kobieta w czasie ciąży może się rozmyślić i uznać, że jednak nie chce dziecka. Mężczyzna jest w pełni zależny od jej decyzji. To się nazywa sprawiedliwość.
  • Odpowiedz
@elena-mary: Całe utrzymanie dziecka jest po stronie jego ex na jej własne życzenie. Dodatkowo otrzymała prawo i możliwość aby zwrócić się do komornika by mu siadł na konto za długi alimentacyjne. Dodatkowo rośną mu odsetki alimentacyjne 15% od uzbieranego długu. Gość jest praktycznie upupiony do końca życia, przez jedną decyzję swojej ex. Zostaje mu albo uciekać do Tybetu albo się wyhuśtać na strychu. Dla społeczeństwa jest leniwym alimenciarzem a on
  • Odpowiedz
@kacpi83: tak samo może teraz ona mówić, że jest udupiona samotną opiką i utrzymaniem dziecka przez 20 kolejnych lat....
Ja już za wiele się napatrzyłam na tych wszystkich cwaniaczków.
Tak jak był niedawno w tv wywiad z kolegą tego kolesia co brata, szwagierkę i ich syna zsmordował.
Koleś czuł się poszkodowany bo po rozwodzie musi płacić alimenty, uznał, że kwota jesy za duża i przestał płacić. Trafił za to do
  • Odpowiedz
tak samo może teraz ona mówić, że jest udupiona samotną opiką i utrzymaniem dziecka przez 20 kolejnych lat

@elena-mary: Sama się udupiła na własne, życzenie. Sama wybrała taki sposób rozwiązania sprawy, sama go zostawiła gdy przyszły trudne chwile w związku i mam nadzieję, że to będzie dla niej nauczka.
Nie porównuj człowieka, który świadomie nie chce płacić i idzie do pierdla z człowiekiem który nie może zapłacić bo to zupełnie
  • Odpowiedz
Nie porównuj człowieka, który świadomie nie chce płacić i idzie do pierdla z człowiekiem który nie może zapłacić bo to zupełnie inne sprawy. Jak kobieta świadomie wybiera sobie "łobuza" to nie ma się co dziwić, że nie chce płacić.

@kacpi83: Błagam, przestańmy białorycerzyć nawet tutaj. Mężczyźni kochają swoje dzieci (oczywiście z wyjątkami ak jak kobiety) i nigdy nie pozwolą, żeby umarły z głodu. Niepłacenie alimentów zazwyczaj ma jakiś powód, z
  • Odpowiedz
Sama się udupiła na własne, życzenie. Sama wybrała taki sposób rozwiązania sprawy, sama go zostawiła gdy przyszły trudne chwile w związku i mam nadzieję, że to będzie dla niej nauczka.

Nie porównuj człowieka, który świadomie nie chce płacić i idzie do pierdla z człowiekiem który nie może zapłacić bo to zupełnie inne sprawy. Jak kobieta świadomie wybiera sobie "łobuza" to nie ma się co dziwić, że nie chce płacić.

@kacpi83:
  • Odpowiedz
@kacpi83: niby racja, że powinni się jskoś dogadać między sobą ale dziecka nie zapałzujesz na czas choroby. Ono je, chodzi do przedszkola, trzeba mu kupić ubrania i środki czystości. Teraz opieka oraz całe utrzymanie są po stronie ex-żony.

Kazdy kij ma dwa końce.

@elena-mary: A gdyby byli małżeństwem i wydarzyła by się taka sytuacja, to nie dość ze nie było by kasy to jeszcze wspólnie trzeba było by
  • Odpowiedz
Łatwo oceniać innych. Tak na prawdę nie wiadomo jak było między nimi. Nigdy nic nie jest czarno-białe.

@elena-mary: Jak jest mowa o facecie, to ma płacić bo dzieci mają jeść i koniec analizy, ale jak mowa o kobiecie to nic nie jest czarnobiałe.
  • Odpowiedz
@elena-mary: Jak jest mowa o facecie, to ma płacić bo dzieci mają jeść i koniec analizy, ale jak mowa o kobiecie to nic nie jest czarnobiałe.

@GreenHood16794: no jeśli dzieci są u ojca to matka też powinna płacić bo dzieci powietrzem nie wykarmisz.
Nie wiem co wy tak wszystko na płeć rozdzielacie.
  • Odpowiedz