Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@lalalama: Tak. A co to jest wąsko?
ciekawe, że obecnie tylko Kasahara reprezentuje w tej kwestii jakiś poziom
nie zrozum mnie zle - nie krytykuje, jestem po prostu zdziwiony. jestem od Ciebie zdecydowanie mniejszy i słabszy, natomiast w boxach bez
@FeC7800: Przepraszam bardzo, ryki na moich nagraniach są tylko wtedy kiedy są niezbędne, kiedy wysiłek jest ogromny. A dzisiaj tak nie było. U mnie nie ma ryków "pod publikę" albo udawania.
Zacznijmy od tego, ile robisz w zwykłym siadzie bez boxa i bez taśm. Bo zwykły siad powinien być 5-15% wyższy niż box squat. Jeżeli nie jest... coś jest bardzo nie tak.
czyli kwestia techniki i głębokości. u mnie to wygląda tak
https://www.instagram.com/p/CPtvetvjf9B/?utm_medium=copy_link
@Karoleer: Panie, wypieprz Pan to ćwiczenie... To jest POLISH BOX SQUAT xD Który już nie jednokrotnie krytykowałem.
U nas modny się zrobił taki siad.. i potem ludzie 300kg do boxa robią a na zawodach 200kg mają problem zrobić xD
To jest zupełnie bezwartościowe ćwiczenie i strata czasu po prostu, robiąc to w
@Karoleer: W takim razie rozważył bym zmianę trenera :) Bo to jest ELEMENTARNY brak wiedzy i na podstawie tego można wyciągnąć wnioski że za wiele na treningu się nie zna taki osobnik. Już nie wspominając o narażaniu Ciebie zupełnie niepotrzebnie na kontuzje
jw zmień trenera, albo upewnij się, że dobrze go zrozumiałeś. Nie wiem co mogłoby uzasadnić robienie boxa na 265x5 przy maxie 200. Jeszcze z takim sprzętem (zabezpieczenie za nisko, stojak, box dodatkowo źle ustawiony) i techniką (całość w sumie źle + "impact" na pudle). Katowanie najsilniejszej pozycji w 99% przypadków nic nie daje a ryzyko i obciążenie CNS, stawów i ścięgien jest spore. Bardzo głupi sposób na poważne zwraczenie.
@Hloow: Ulala gdyby to było takie łatwe jak niektórzy próbują to przedstawić heh :) Tak naprawdę zostaje metoda prób i błędów. Poświęciłbym na to jakiś trening albo dwa, popróbował różnych ustawień i na początek został przy tym najbardziej komfortowym. I następnie został przy nim przez kilka
@Hloow: nie puszczają bo ciąg sumo wymaga o wiele mniej od pleców :) Ogólnie jeżeli będziesz robił sumo to i tak prędzej czy później będziesz zmuszony robić klasyka aby pracować między innymi nad plecami.
Ja wszystkim polecam zawsze robić klasyk (oczywiście jeśli są zdrowi, nie mają problemów z plecami) szczególnie jeżeli nie są bardzo