Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
MIrki, moje dziecko zostało molestowane w prywatnym przedszkolu przez kolegów.

Właśnie moja córka tak od niczego powiedziała, że podczas snu, w sali gdzie była cała grupa rówieśników + opiekunka, kilku chłopców zdejmowało jej elementy ubrania typu buty a skończyło się na majtkach. POD OBECNOŚĆ OPIEKUNKI, które siedziała sobie na komputerze a dzieci miały słuchać bajki.

Grupa nie jest duża, jedna sala prywatna zerówka wiek 5-6 latkowie. Gdy zapytałem córeczkę jak reagowała odpowiedziała, że nie reagowała - odpowiedziała, że boi się że będą ją ciągnęli ja drugiego kolegę. W---W OVER 9000 nosz #$&^ jutro mam zamiar zrobić w przedszkolu nieziemską inbę bo jaki to ma wpływ na rozwój psychiki małej dziewczynki jeśli już teraz się boi mówic nie... bo opiekunka miała to w p-----e... Ja pod swoją opieką zawsze rozmawiam o tym ale jak widać w grupie już od najmłodszych lat uczy się w szkołach dzieci, że nauczyciel ma w p-----e.

Mam różne myśli od kontaktu z adwokatem po psychologa i kontakcie z lokalnymi mediami bo k---a gdybym przeczytał o tym wcześniej w prasie to nie posłał bym dziecka tam za c---a..

Macie jakieś doświadczenia jak tą sprawę rozegrać, bo nie zostawię tego na "nic się nie stało" ?
Adwokat, przeniesienie dziecka...? To jest grupa, z którą potencjalnie będzie w szkole do 8 klasy.. to jest ośmieszenie na wiele lat w przód.

Sory za język ale aż się trzęsę.

#afera #molestowanie #prawo #psychologia #dzieci #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60ead824ae4a3c000a405d3a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 38
@AnonimoweMirkoWyznania: isc do mediow. Wtedy beda inaczej spiewac, a i zwrocisz uwage na problem. Skad wiesz, czy gdzie indziej to sie rowniez nie dzieje?

W kwestii odszkodowania - tutaj juz dobry adwokat. Jest o co walczyc, ale wymog wykazania przeslanek spowoduje, ze no potrzeba tu kogos, kto zna sie na fachu. Pewno i tak skonczy sie to ugoda.

Pytanie tylko jaka bylaby podstawa. Nienalezyte wykonanie umowy? Delikt? Krzywda? Dlatego tutaj
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@stassma: mysle, ze pewno tez dowod moglby stanowic jakis wywiad dziecka z bieglym psychologiem pod wzgledem skutkow. I stad schylalbym sie ku zadoscuczynieniu z tytulu krzywdy. Ale na tym zupelnie sie nie znam - moze ktos bardziej zaznajomiony z tym sie wypowie.
  • Odpowiedz
Nie chcesz żeby się to ciągnęło latami a wszyscy radzą prase i media.
Trzeba to załatwić po cichu, delikatnie. Myśląc w pierwszej kolejności o dobru dziecka.
Na pewno doprowadzić do wyrzucenia opiekunki.
  • Odpowiedz
Policja, gazety, adwokat i na tyle samokontroli żeby nie zabić gnojkow.
Ostatnie chyba najtrudniejsze
  • Odpowiedz