Wpis z mikrobloga

Z żadnego newsa tak dzisiaj nie skisłem jak z tego, że Lokum, czyli jeden z tych dewów chwalących się wywalonymi w kosmos marżami, sprzedał w trzecim kwartale siedem lokali podczas gdy w analogicznym okresie zeszłego roku (na beczce 2%) sprzedali ich prawie 200 XD

0% potrzebne na już, chodzi o rodziny.

#nieruchomosci
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: a teraz pomyśl ilu ludzi z wykończeniówki, elektryki, hydrauliki etc straci robotę lub znacznie mniej zarobi, a zatem mniej wyda i jeszcze więcej ludzi mniej zarobi i mniej wyda i straci robotę, doprawdy "jest" się czy cieszyć
  • Odpowiedz
@tormentorer: a zatem zarobią dokładnie tyle samo ile przed wprowadzeniem beki 2%. Wtedy budżet domowy im sie spinał, dało się wyżyć z roboty, a teraz nagle bez boostera pójdą z torbami? Może dzięki temu wykończeniowka zejdzie na ziemię i wróci do normalnych stawek, a nie wywalonych w kosmos
  • Odpowiedz
@tormentorer: przecież wykończeniówka ma takie chore ceny i terminy, że jak coś chciałem zrobić to wolałem to robić sam niż płacić komuś moją miesięczną pensję za 3 dni roboty kafelkarza.
  • Odpowiedz
pomyśl ilu ludzi z wykończeniówki, elektryki, hydrauliki etc znacznie mniej zarobi, doprawdy "jest" się czy cieszyć

@tormentorer: Okropne.

@mickpl: zgadzam się z przed mówca. To nie do pomyślenia, żeby za kładzenie glazury w kiblu zarabiać mniej od neurochirurga albo prezesa banku
  • Odpowiedz
a teraz pomyśl ilu ludzi z wykończeniówki, elektryki, hydrauliki etc straci robotę lub znacznie mniej zarobi, a zatem mniej wyda i jeszcze więcej ludzi mniej zarobi i mniej wyda i straci robotę, doprawdy "jest" się czy cieszyć

@tormentorer: jestem gotowy na takie poświęcenie
  • Odpowiedz
@tormentorer: a jakbyś nie skumał, to chodź do patusów na darmowe usunięcie zębów, nakręci to gospodarkę przez stomatologów wstawiających ci implanty za twoją grubą kasę

Po co miałbyś wydawać swoją kasę na jakieś pierdoły typu wykształcenie swoich dzieci czy chociażby lepsze auto
  • Odpowiedz
@tormentorer: znajdą. Mnóstwo domów ma instalacje wymagające remontów tylko może za stawkę odpowiadającą rynkowym zarobkom większości Polaków więc skończ już pieprzyć jak gdyby kryzys w branży deweloperskiej to było jakieś zdarzenie nadprzyrodzone.

IT dostało srogo po dupie ostatnie dwa lata i świat się nie załamał, a przecież Ci wszyscy programiści 20k w c--j roboty zlecali
  • Odpowiedz
a teraz pomyśl ilu ludzi z wykończeniówki, elektryki, hydrauliki etc straci robotę lub znacznie mniej zarobi, a zatem mniej wyda

@tormentorer: a teraz pomyśl, ilu ludzi potrzebujących usług wykończeniowych, elektrycznych, hydraulicznych etc. zapłaci mniej za usługę, dzięki czemu więcej zaoszczędzi a zatem więcej wyda. Panie, to będą miliony dla gospodarki. Była kiedyś taka historia o zbitej szybie napędzającej gospodarkę, nie jesteś spokrewniony czasem z autorem? ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz