co za #szury i kłamstwo, #szczepienia na #covid19 są 100%bezpieczne, a #szczepionki są przebadane, więc EMA (Europejska Agencja Leków) powinna dostać bana na Facebooku i Youtube za szerzenie fejków
@maniac777: Dlaczego według EMA zakrzepic po Astrze jest 10 na milion, a po JJ 1,2 na milion, skoro obie są szczepionkami wektorowymi? To jest ich błąd danych, czy one składowo różnią się na tyle, że powodują takie różnice?
@Miler111111: EMA jedynie przedstawia dane zebrane przez system monitorowania i tak, to są różne szczepionki. O tym jak różne świadczy między innymi różnica w harmonogramie szczepień.
PS: Twórcy Astry generalnie mieli problem z tym żeby uzyskać sensowną skuteczność nie generując nieakceptowalnych skutków ubocznych.Tam badania były zdaje się z turbulencjami i zwrotami akcji bo w trakcie musieli zwiększyć dawkę ponad planowaną ponieważ skuteczność wychodziła im za mała. Prawdopodobnie między innymi dlatego
Mam swoje zdanie co do osób które po 1.5 roku od wybuchu epidemii nadal próbują na chłopski rozum porównywać sars-cov-2 do wirusa grypy. ( ͡°͜ʖ͡°)
@maniac777: no ja mogę tak na chłopski rozum, bo przechodziłem to i to. Grype poznałem po tym że tydzień zdychałem w łóżku, a covida miałem i gdyby nie test to bym nawet o tym nie wiedział
No brat mojego teścia poznał grypę po tym że go poskładała na tydzień, a COVID poznał bo wylądował na cmentarzu. Moja mama grypę może gdzieś tam zapamiętała jako przeziębienie, a COVID ją przeczołgał tak że ma 6 wypisów ze szpitali w tym jeden z OIOM Żona czasem na grypę choruje, a przy COVID tylko bolała ją skóra. Ja grypę to pamiętam może sprzed 15-u lat, a przez COVID po raz pierwszy leżałem
@maniac777: "Dobrze, wybierz więc sobie dowolny inny kraj wysoko wyszczepiony i podziel się ze mną nazwą tego kraju. Razem sprawdzimy o ile zmniejszyła się liczba zachorowań w porównaniu z okresem sprzed wdrożeniem programu szczepień."
W Anglii średnia w wakacje 2020 miałeś ok 600-700 przypadków dziennie a dziś 30000 xD W Polsce porównywalnie teraz jak w tamtym roku. W Izraelu nie sprawdzam bo nie uważam by to było wiarygodne co oni
@maniac777: Całą kwarantanne siedziałem z żona i dzieckiem, przed wynikiem moim widziałem pół rodziny i nikt nawet kataru nie dostał. W pracy na 150 osób jakieś 40 pozytywnych i maks to było przeziębienie i możesz nazywać mnie szurem, bo mam w dupie takich baranów
@Ziutek_Grabaz: Rośnie ale na jakim poziomie? Zresztą po co Cię pytam. Proszę poniżej. Właśnie taka jest z Tobą rozmowa.
Dwa że nie trudno jest ocenić skuteczność szczepień porównując liczbę chorych, hospitalizowanych i martwych w jednym kraju w grupach zaszczepionej i niezaszczepionej mając na uwadze ich liczebność. Ale gdy realne dane nie pasują Ci do wyobrażeń, to zaczynasz oczekiwać danych niemożliwych.
@jestemmirek: O ludziach porównujących COVID do grypy po
@maniac777 co za różnica na jakim poziomie. Rośnie pomimo zaszczepienia większości obywateli wiec twoja teoria o tym ze szczepienia chronią i zmniejszają ilość zakażeń jest wlasnie teorią. Nie niemożliwych tylko realnych i mających jakiekolwiek znaczenie poza teorytycznym. Ślepa wiara w system, w medyków i w światowe orgazniacje nigdy nikomu nie pomogła.
@Ziutek_Grabaz: No na takim poziomie który jest niczym w porównaniu do tego który był przed wdrożeniem programu szczepień gdy obecnie nie ma w zasadzie żadnych ograniczeń a przed wdrożeniem programu szczepień była ich masa. Masz jeszcze jeden wykresik poniżej pokazujący jak szczepienia nie działają.
PS: Nie wiem czego ja oczekuje od człowieka który myli teorię z tezą.
co za #szury i kłamstwo, #szczepienia na #covid19 są 100%bezpieczne, a #szczepionki są przebadane, więc EMA (Europejska Agencja Leków) powinna dostać bana na Facebooku i Youtube za szerzenie fejków
#swiadkowiekorony zgłaszajcie do Zuckerberga i YouTube
#koronawirus #pandemia
@maniac777: Zaczynasz zjadać swój własny ogon hipokryzji, przyjacielu :)
PS: Twórcy Astry generalnie mieli problem z tym żeby uzyskać sensowną skuteczność nie generując nieakceptowalnych skutków ubocznych.Tam badania były zdaje się z turbulencjami i zwrotami akcji bo w trakcie musieli zwiększyć dawkę ponad planowaną ponieważ skuteczność wychodziła im za mała. Prawdopodobnie między innymi dlatego
@maniac777: no ja mogę tak na chłopski rozum, bo przechodziłem to i to. Grype poznałem po tym że tydzień zdychałem w łóżku, a covida miałem i gdyby nie test to bym nawet o tym nie wiedział
No brat mojego teścia poznał grypę po tym że go poskładała na tydzień, a COVID poznał bo wylądował na cmentarzu.
Moja mama grypę może gdzieś tam zapamiętała jako przeziębienie, a COVID ją przeczołgał tak że ma 6 wypisów ze szpitali w tym jeden z OIOM
Żona czasem na grypę choruje, a przy COVID tylko bolała ją skóra.
Ja grypę to pamiętam może sprzed 15-u lat, a przez COVID po raz pierwszy leżałem
W Anglii średnia w wakacje 2020 miałeś ok 600-700 przypadków dziennie a dziś 30000 xD
W Polsce porównywalnie teraz jak w tamtym roku. W Izraelu nie sprawdzam bo nie uważam by to było wiarygodne co oni
Dwa że nie trudno jest ocenić skuteczność szczepień porównując liczbę chorych, hospitalizowanych i martwych w jednym kraju w grupach zaszczepionej i niezaszczepionej mając na uwadze ich liczebność. Ale gdy realne dane nie pasują Ci do wyobrażeń, to zaczynasz oczekiwać danych niemożliwych.
@jestemmirek: O ludziach porównujących COVID do grypy po
źródło: comment_1625940938zEGfcwcqrzbc52B7YNZM0W.jpg
PobierzNie niemożliwych tylko realnych i mających jakiekolwiek znaczenie poza teorytycznym. Ślepa wiara w system, w medyków i w światowe orgazniacje nigdy nikomu nie pomogła.
PS: Nie wiem czego ja oczekuje od człowieka który myli teorię z tezą.
źródło: comment_1625942313l9vn1aTsau2kKUQ0RwHpxJ.jpg
Pobierz@maniac777: XD
źródło: comment_1625942708z63TAr0ew9UvtXDjPd1yfV.jpg
PobierzPS: Tłumaczenie maszynowe? :)