Wpis z mikrobloga

@FrasierCrane: cóż, jak argumentów brak, to się w inwektywy idzie. A gdzie ja mówię o klaskaniu jak baran? Oczywiście, że trzeba te korpo i polityków pociągać do odpowiedzialności wszędzie i nie zadowalać się jedynie tym, że pomachają flagą.

Ale huk waszych pękających dup po tym, jak pokażą kawałek tęczy pokazuje, jak bardzo ta tęcza jest potrzebna.
@boss69: przeszkadza, bo to ideologia lgbt której jestem przeciwny. Lubię pilke nożna od lat ale takie wstawki lgbt z tęczowymi flagami, to naruszenie już moich wartości, wartości chrześcijańskich.
No właśnie a gdzie promuje się poglądy chrześcijańskie na dużych imprezach, w netflix ie, w przestrzenni publicznej? Nigdzie, taka jest odpowiedź. Dlatego boli mnie, że promuje się grzech a z Boga świat się śmieje.
@kukulele-rukatuka: kochanie kogoś tej samej płci to nie grzech. Jeśli twoja książka fantasy tak mówi, masz prawo w to wierzyć, ale nie narzucaj innym swoich homofobicznych wierzeń i ideologii.

Kolejny od ideologii, ech - jak widzisz działa to we dwie strony.
@Spytaj_twojego_odrzuta: Nie wiem do kogo powinieneś mieć pretensje, do ideologii czy tych którzy chcą na niej zarabiać krocie promując się na niej. Niestety korpo nie wiedzą, że Lajki na fejsbuku nie płacą za ich samochody tylko ludzie z krwi i kości którzy nie mają czasu i miejsca w głowie na takie bzdury.
@kukulele-rukatuka: Jak juz pisalem wyżej. Najwiecej homo jest w kosciele. Najłatwiej geja spotkać w Rzymie. Nie mam nic przeciwko Bogu bo sam w niego wierze ale juz od dawna oddzielam kościół od Boga. Niestety.
@kukulele-rukatuka: i tu się zdziwisz, bo w normalnej rozmowie też bym tak powiedziała.

I to twoja definicja grzechu. Dla mnie to element mitologii fantasy więc i tak jak dowolna tego typu książka - nic prawdziwego. W związku z tym nie mogę obrazić czegoś, co nie istnieje. A gdyby istniało, to przy takiej potędze jaką owemu bytowi przypisujecie sadzenie, że się przejmie tym, czy jakiś Jasio z Ziemi coś zrobił czy pomyślał