Jak to dobrze być #childfree Gówniak jest jak kula u nogi, która ciągnie cię na dno. Pewnie jestem wrednym #!$%@?, ale zawsze mam banana na ryju jak widzę tych wszystkich rodziców, którzy użerają się ze swoimi "pociechami" w zamian za mistyczny uśmiech bombelka ( ͡°͜ʖ͡°) #antynatalizm
@wykolejony: Współczuje xD musisz grubo nienawidzić siebie. Mówisz majątek zostawił byś reszcie rady nadzorczej czy po prostu wraz ze śmiercią firma zostaje likwidowana a pracownicy na bruk ? Błagam chociaż nie mów ze przepisalbys na skarb państwa xD
@GordonSzamlej: Rozumiem wyższym poziomem świadomości od wychowania nowej istoty na ogarnięta osobę jest kupowanie nowej torebeczki LUJIVITĄ z marza 400% albo tam kolejne gowno z Chin do zabawy xD. No bo chyba nie będziesz forsował tezy ze #!$%@? sie w week na melo ze znajomymi jest mniej prymitywne ¯_(ツ)_/¯
@Furiat: czy ja gdzieś napisałem, że to wyższy poziom świadomości? Nie trzeba być wybitnie inteligentnym, żeby stwierdzić, że prokreacja ludzi wynika z czystego egoizmu.
Rozumiem wyższym poziomem świadomości od wychowania nowej istoty na ogarnięta osobę jest kupowanie nowej torebeczki LUJIVITĄ z marza 400% albo tam kolejne gowno z Chin do zabawy xD. No bo chyba nie będziesz forsował tezy ze #!$%@? sie w week na melo ze znajomymi jest mniej prymitywne ¯\(ツ)/¯
@Furiat: nie dziwi mnie, że jako alternatywę do posiadania dziecka widzisz jedynie kreskówkowy konsumpcjonizm lub alkoholizm. Takie właśnie masz horyzonty.
@GordonSzamlej: Jeżeli ktoś ma wynaleźć lek na raka czy wysłać ludzi na Marsa to niech nie zawraca sobie dupy dziećmi bo ma ważniejsze sprawy do ogarnięcia. Jeżeli ktoś siedzi na wykopie i gada ze posiadanie dzieci jest płytkie a sam max co robi to netflix i pizza to po prostu żenada. ps Elon Musk ma akurat 5 dzieci i nie jest patologia bieżnia xDddd
@kidi1: a, spoko, to wszystko zmienia xD. Dziecko jest obciążeniem zazwyczaj do momentu wyprowadzenia się z domu, a czasem jeszcze dłużej. Zależy od tego, co się trafi, bo nie na wszystko ma się wpływ i nie wszystko da się przewidzieć. Mi korzyści z posiadania dziecka wydają się raczej mierne.
@kidi1: bo zadajesz pytanie, na które odpowiedź jest bez znaczenia. Pomagam moim rodzicom, jeśli mam taką możliwość, mimo że mieszkam dość daleko. Mój brat nie pomaga wcale od wielu lat. Byliśmy wychowywani w podobny sposób. I nie dowodzi to absolutnie niczego.
@UnderThePressure: O tak byczq +1 wyliczyłem że za dwa lata niemania gówniaka kupie sobie samolot ultralighta zamiast się podniecać obgryzionymi meblami i świnką pepą
#antynatalizm
@Furiat: wręcz przeciwnie, kocham siebie w zdrowy sposób.
@Furiat: dokładnie tak. Jaką masz gwarancję, że dziecko które odziedziczy fortunę i firmę nie rozwali jej w rok?
@Furiat: nie dziwi mnie, że jako alternatywę do posiadania dziecka widzisz jedynie kreskówkowy konsumpcjonizm lub alkoholizm. Takie właśnie masz horyzonty.
@Furiat: a cóż masz innego zakładać z takimi horyzontami i doświadczeniem
@kidi1: a, spoko, to wszystko zmienia xD. Dziecko jest obciążeniem zazwyczaj do momentu wyprowadzenia się z domu, a czasem jeszcze dłużej. Zależy od tego, co się trafi, bo nie na wszystko ma się wpływ i nie wszystko da się przewidzieć. Mi korzyści z posiadania dziecka wydają się raczej mierne.
@Furiat: takich masz znajomych to się z nimi spieraj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rentiever: Spróbuj piguły na sensation white ( ͡° ͜ʖ ͡°)