Wpis z mikrobloga

#komputery #firefox #komputerowyproblem #internet

Witam!

Moja dziewczyna ma następujący problem: kiedy przegląda neta to wyskakują jej co chwile okienka pop-up i ni cholery nie da się ich zablokować, a próbowałem już chyba wszystkiego i kończą mi się już pomysły. AdBlock nie pomógł, grzebanie w ustawieniach Firefoxa i jego reinstalacja też (wtedy w IE wyskakiwały), antywirus nic nie wykrył, deinstalacja gówien, które ściągnęła z dobrychprogramów też nic nie dała... Co innego mogłoby pomóc?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mrt89: Przeglądałem, były tylko 2 toolbary. Usunąłem je i z wtyczek i z Panelu sterowania. Spróbuję jak będę następnym razem u niej ;)

@WladcaMurzynow: Co uznałem za pierdołę to wywaliłem. Nie było tego dużo, bo komputer ma dopiero 2 miesiące :P Zazwyczaj są to jakieś gry przeglądarkowe, sklepy z ciuchami (te mówiła, że nawet przegląda zanim zamknie :P) itp. Nie ma w nich dźwięku, animacji i zawsze uruchamiają
  • Odpowiedz
@WladcaMurzynow: Następnym razem jak u niej będę to sprawdzę ;) No właśnie delta search też miała, ale wywaliłem. No dokładnie, te wszystkie dobreprogramy i te ich "programy do ściągania programów" są świetną wyżerką na takich niedzielnych użytkownikach, którzy klikają wszystko co ma w nawiasie "Zalecane" :/
  • Odpowiedz
@mrt89:

@WladcaMurzynow:

Dzięki za rady, wczoraj zrobiłem skan AdwCleanerem i wykryło "lollipopa", to wszystko przez niego :P Po skanie usunąłem wszelkie pozostałości po tym syfie i już żadne reklamy się nie wyświetlają :) Macie po plusie :P
  • Odpowiedz