Wpis z mikrobloga

czemu to znalezisko spadło? I to bez belki, tylko w ogóle nie ma go? Przecież tytuł i opis był prawidłowy, ilosc przypadków zakrzepicy był dwukrotnie większy niż ilosc śmierci na covid w danej grupie wiekowej

https://www.irishexaminer.com/news/arid-40328123.html

EDIT: dobra, tytuł mówił o śmierciach - ale i tak moderacja przecież zmieniała wtedy tytuł. Nie da się tego już dodać, wie ktoś jak to obejsc?

#koronawirus #szczepienia #pytanie
Rabusek - czemu to znalezisko spadło? I to bez belki, tylko w ogóle nie ma go? Przeci...

źródło: comment_1625329277nzGR6vd4t6srNl8RQk9S1M.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czemu to znalezisko spadło? I to bez belki, tylko w ogóle nie ma go? Przecież tytuł i opis był prawidłowy, ilosc przypadków zakrzepicy był dwukrotnie większy niż ilosc śmierci na covid w danej grupie wiekowej

@Rabusek: Nie zdążyłem zobaczyć, ale zakopałbym za nieprawdziwe info jeśli tak był podsumowany.
  • Odpowiedz
@Rabusek: dałem z cztery plusy po przerwie na szamke i akurat na Twoim wpisie "przekroczylem limit". Podejrzane ( ͡º ͜ʖ͡º)

Edit i teraz nie mogę w ogóle zaplusowac ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@dziecielinapala: Zaraz k---a w tekście wyraźnie jest o śmierciach

would avert 10 deaths from Covid among 18-39-year-olds, but would be associated with 21 deaths from blood clotting in the same age grouping over the same time period.

Dodałem drugi raz.
  • Odpowiedz
  • 3
@wrzesien: Według badań jednak chodziło o śmierci.

would avert 10 deaths from Covid among 18-39-year-olds, but would be associated with 21 deaths from blood clotting in the same age grouping over the same time period.
  • Odpowiedz
The HSE said that the risk of rare blood clotting from Astrazeneca and Janssen, known as adenoviral vector vaccines, is one per 100,000 for those aged over 50, and double that, or two per 100,000 for those aged younger than 50.

That rare clotting, known as Thrombocytopenia Syndrome (TTS), has a case fatality rate of between 17% and 20%, it said.

@Rabusek:
Wychodzi na to, ze u osob ponizej 50
  • Odpowiedz