Wpis z mikrobloga

W sumie to o tym mylslalem ostatnio i w polsce jest po porostu taki klimat ze trzeba zmieniac ta prace zeby podwyzki dsotawac. w takiej Danii czy DE czy szwajcari to nic nadzwyczjanego ze ludzie siedza w jednej firmie 10-20 lat. znam sporo takich ale w polsce to nie przejdzie.
  • Odpowiedz
@KwasneJablko: Mieszkam w DE, podwyżki nie są czymś oczywistym, powiedziałbym że działają na tej samej zasadzie co w Polsce. Ludzie się zwalniają by zarabiać więcej, tym pracodawcy nie chcący stracić jednak doświadczonego pracownika oferują więcej. Zachowania znane z Polski.
  • Odpowiedz
@DenNarcoSmurfen: Ty byś wiedział, a czy typ z mema chociazby chce na tym zarabiać? Jest jakiś przymus zarabiania na swoim ryju? Albo przymus robienia za mema? Ja bym pozywał każdy portal który by rozpowszechniał moje zdjęcia bez mojej zgody. Z Przemcela tez się nabijano miesiącami na wykopie. Teraz wrzucisz jego zdjęcie raz - usuną. Zrzucisz ponownie - ban. Ciekawe dlaczego.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: akurat takiego gościa jak Ty to też bym nie zatrudnił, na co mam szkolić pracownika ileś tam miesięcy jak mi się zwinie zaraz, to nie ma sensu, wiadomo, że w normalnej firmie pracownik jest inwestycją która zwraca się po czasie.
  • Odpowiedz
W holandi na jednym zakładzie produkcji pracował facet 50lat XD zaczął jak miał 17 i skończył gdy poszedł na emeryturę, często się zdarza ze ludzie robią w jednej firmie 30 lat
  • Odpowiedz
tym pracodawcy nie chcący stracić jednak doświadczonego pracownika oferują więcej

@Janusz_z_Rivii: w polsce tego nie ma. raz cos tam mruczeli ale im poweidizlame ze i tak nie dadza rady przebic nowej oferty. Nigdy pracy sam nie szukalem, sama mnie znajduje na linkedin.
  • Odpowiedz