Wpis z mikrobloga

"Czy młodzi i roszczeniowi faktycznie mają gorzej? Ja nie rzadko robiłem ciężko sumiennie i za grosze a wcześniej to nawet za darmo na praktykach, nie biegałem za podwyżkami. Efekt był taki, że na końcu młodzi i roszczeniowi podostawali podwyżki i awanse a ja parę złotych brutto po półtora roku i nic więcej, chociaż subiektywnie uważam że byłem bardzo dobrym pracownikiem, lepszym od tamtych. Po dwóch kolejnych latach byłem już totalnie zdemontowany i szukałem nowej pracy, moja efektywność spadła znacznie. Morał z tego taki, że bądź sumienny i efektywny w pracy, staraj się, ale bądź roszczeniowy i upominaj się o swoje.
Z mojego doświadczenia - zmiana pracy najlepszym sposobem na podwyżkę.
1. Nigdy nie proś dwa razy o podwyżkę - po pierwszej odmowie zacznij szukać (ale bez spiny)
2. Nigdy nie wierz w obietnice odnośnie premii. Jak będzie to fajnie. Jeżeli nie będzie - patrz punkt 1
3. Ścieżka kariery to zazwyczaj pełna fikcja (bywają wyjątki) - pewnie - coś do góry pójdziesz, ale w pewnym momencie będzie stop. Jak w starym kawale:
"- Czy syn pułkownika może zostać generałem?
- Nie
- Dlaczego?
- Bo generał też ma syna"
Jeżeli wszedłeś do firmy jako techniczny to prawdopodobieństwo, że zostaniesz managerem jest minimalne. Pewnie - są różne wybiegi w stylu "team lead", "solution architect", etc. Ale prawdopodobniejsze jest to, że usłyszysz: "na to stanowiska potrzebujemy kogoś z innym skillsetem" i zostanie zatrudniony jakiś ziom któregoś z obecnych managerów. Póki kasa się zgadza - olej to. Jeżli nie - patrz punkt pierwszy.
4. Nigdy nie pracuj u jednego pracodawcy dłużej niż 3 lata. Po trzech latach masz 3 miesiące wypowiedzenia - zmiana pracy w tej sytuacji jest trudniejsza. AFAIR IBM zrobił badania z których wynikło, że jeżeli ktoś przepracuje u nich 4 lata to będzie tam pracował dopóki się go nie wywali. A to demotywuje pracodawcę do dawania podwyżek." - pięknie ujęte o sytuacji młodych i roszczeniowych pracowników ( ͡° ͜ʖ ͡°) #praca #pracbaza #studbaza #rekrutacja #polska
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach