Aktywne Wpisy
WhyGuys +7
Mam pytanie do fajnopolaków. Co wam takiego PiS zrobił? Spełniał obietnice wyborcze, obniżył wiek emerytalny do tego przed Tuska, dał dla rodzin 500+ co jest jakby zwrotem z podatku, a teraz podwyższył do 800+, dał młodym do 26 roku życia niepłacenie podatków, nie wpuszczał imigrantów, nie dal się trzymać UE za mordę, mamy potężne wzmocnione wojsko, że ruskie boja się nawet mrugnąć w nasza stronę. Kompletnie zapomnieliście co #!$%@? pan Donald, ale
SaintWykopek +17
Zasadniczo chodzi o to, że wymachiwanie statystykami przynależności religijnej to żart. Jak zapytać “wyznawców” w co tak naprawdę wierzą, to często okazuje się, że wprost olewają “swoją” religię, jest ona dla nich dodatkiem do kotleta/ kebaba/ curry, bo koniec końców "wierzą po swojemu". I tak w Indiach:
- 54% chrześcijan wierzy w karmę (która jest sprzeczna z mainstreamowym chrześcijańskim nauczaniem) a wśród buddystów odsetek ten to 64%.
- co trzeci chrześcijanin i co czwarty muzułmanin wierzy w oczyszczającą moc kąpieli w Gangesie
- 27% muzułmanów i 29% chrześcijan wierzy w reinkarnację
- 60% buddystów nie wierzy w nirwanę
- Co trzeci chrześcijanin i czterech na 10 muzułmanów nie wierzy w niebo
- Połowa chrześcijan nie wierzy w cuda (ciekawe w takim razie jak Jezus zmartwychwstał czy tam uzdrawiał chorych)
- Połowa chrześcijan i 3 na 10 muzułmanów nie wierzy w Sąd Ostateczny
- Prawie połowa chrześcijan wierzy w przeznaczenie
- Co czwarty chrześcijanin i połowa muzułmanów wierzy w “Złe Oko”
Zachęcam do rzucenia okiem na raport jak i pamiętania o tym co wyżej napisałem gdy ktoś będzie wam wymachiwał ilu to katolików/ muzułmanów/ chrześcijan/ kogotamjeszcze jest na świecie.
#religia #ateizm #bekazkatoli #statystyka #ciekawostki #zainteresowania
wszystkie dane i wiele więcej do znalezienia w raporcie.
@#!$%@?: CBOS (?) miał takie badania i wyszło, że im bardziej Polak religijny tym większa szansa na wróżkowanie, taroty etc.
Top kek.
@neib1: zgadzam sie. Jeden pies czy czlowiek jest chrześcijaninem, buddystą, czy ateistą, może być przesiąknięty złem w takim samym stopniu. To tylko tytuł w co chce wierzyć/albo nie, a nie wartości którymi się kieruje.