Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +562
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +242
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
Zaczeła mi się odklejac podeszwa.
Mireczki, czy zwykły szewc ogranie mi sklejenie butów rowerowych czy muszę szukać szewca zrzeszonego w Velominati, który doda mi jedno zero przed przecinkiem do rachunku?
No chyba, że się nie da i buty do w-------a...
#gdansk #gdynia #trojmiasto #rowerowetrojmiasto #buty
@Zkropkao_Na: To to to, ale do Wysepki to nie jedź.
Możesz próbować z szewcem, ale pewnie kwestia kilometrów kiedy znowu się rozejdzie. Dobrze masz bloki ustawione? MI się zdarzało wyrywać śruby z bloków, ale podeszwa nigdy nie puściła...
Wzięłam buty od koleżanki (głównie po to, żeby zobaczyć czy w ogóle dam w nich radę zanim kupię jakieś lepsze) i i dziś kupiłam bloki, więc właściwie to był ich pierwszy raz ze mną.
Uczyłam się wpinać i wypinać
@uhauha: tylko neoprenowe buty o wadze 0,15g?
We wzięciu butów, żeby w ogóle zobaczyć czy moje stopy dadzą radę wytrzymać w takich butach i czy dam w nich radę jeździć i będę umiała się wpinać/wypinać?
@uhauha: mi się to zdarzyło jak próbowałam się wypiąć.
Buty chwilowo mają służyć do nauki wpinania/wypinanie więc chyba faktycznie je skleję samodzielnie
Można kupić specjalny klej do butów, jest podobny do butaprenu. Widziałem w Dealzie w Manhattanie we Wrzeszczu. Problemem jest tylko to, jak to miejsce ścisnąć na czas wiązania kleju - pewnie trzeba będzie napchać gazet w but i okleić taśmą naciągając na maksa. Oczywiście może też to zrobić dla Ciebie szewc :) Ogarnięty fachowiec od razu Ci powie jakie są szanse powodzenia takiej
nie wiadomo, czy powierzchnia do sklejenia będzie odpowiednia, czy klej będzie miał do czego się złapać. Zazwyczaj takie rozdarcie wiąże się także z szyciem takiego buta. Sklejenie da Ci co najwyżej kilka-kilkanaście dni ekstra i ekstra pracę dla szewca, który będzie musiał wydłubywać nadmiar
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Ej mati, Wysepki też nie lubimy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mają tam tańszy bikefitting niż w VeloLabie, myślałem, czy się nie wybrać -- wolno? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jedź gdzie chcesz, tylko bez płakania
Obniżyłem siodełko, przesunąłem do przodu, zrotowałem kierę w dół, ale to takie na chybił-trafił i chyba nie tędy droga.
@Zkropkao_Na: walnij na janusza budaprenem i ściskiem. A w międzyczasie nowe kup.
kapcie Shimano rp3 wytrzymały 30k km i nic się nie odkleiło, dziwna akcja z całą podeszwą
Btw. gleba była
Stopka do roweru jest spoko :D
@Polinik: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A w ogóle masz dobrze ustawiony punkt podparcia dłogi na kierze?
Może bardziej o długość mostka chodzi?
Prawa dłoń nie ma problemów, tylko lewa.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: jak było?
Bo coraz bardziej jestem zdecydowany odżałować te 8 stówek na velolab. Mój karabin będzie chodził głodny. ( ͡° ʖ̯ ͡°)