Wpis z mikrobloga

Jako że szukam pracy, i mi nie śpieszno sprawdzą przeróżne oferty. Nawet ogarniam oferty pracy na sezon letni - Mazury jeziora, Bałtyk i w górach, miejscowości turystyczne. Większość ofert to '' tylko dla kobiet'', '' zatrudnie pracownice'', '' najlepiej dziewczyna''. Wybrałem kilka numerów, i spytam się czemu dyskryminują mężczyzn.
Plusować, to zawołam po telefonach - co januszerka memlała. Będę zadawał im podchwytliwe pytania
i to oferty w branżach w których nie ma wskazań na daną płeć, np. praca z dziećmi czy sprzedać kobiecych produktów
#przegryw #pracbaza
Mescuda - Jako że szukam pracy, i mi nie śpieszno sprawdzą przeróżne oferty. Nawet og...

źródło: comment_1625066289nWDUZy7mnPmqr4VRNduQdh.jpg

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mescuda: A ja ostatnio przeglądając oferty dla specjalistów BHP znajdowalam takie z dopiskiem: praca tylko dla panów :) dlaczego? Cholera wie, niestety dyskryminacja w pracy działa w stosunku do obu płci.
  • Odpowiedz
@Mescuda: No zajebiście. Rozesłałam cv do 10 lakierni w okolicy to zmieniali treść ogłoszenia z "zatrudnię osobę bez doświadczenia do przyuczenia" na "zatrudnię mężczyznę do pracy". Koleżanka, która próbowała się zatrudnić na myjni usłyszała od właściciela, że jej nie zatrudni, bo nie będzie mógł patrzeć jak dziewczyna z--------a a on siedzi i szluga pali.
  • Odpowiedz
@Mescuda: tylko w tym wypadku to pewnei nie będzie sisterhood co tak zrobił tylko spermiarstwo - bo jak młoda dziewczyna sprzedaje pamiątki to więcej się spermiarzy będzie kręcić, a jak młode kelnerki są to janusz prędzej wybierze restaurację.

A ofert "tylko dla mężczyzn" nie znajdziesz bo byłby wrzask i nikt sobie nie będzie prawnych problemów robił z nawiedzonymi feministkami.
  • Odpowiedz
@Mescuda: na fb mojej uczelni ktoś wstawił ogłoszenie, że szuka faceta do prowadzenia programu tv, oburzenia nie było końca jednak nie przeszkodziło to we wstawieniu dwa dni później ogłoszenia o stypendium tylko dla kobiet i nikt złego słowa nie powiedział.
  • Odpowiedz
@Mescuda: a czego oczekujesz po takich telefonach?
jak chcesz coś zmienić to raczej do PIPu takich delikwentów bo te ogłoszenia są niezgodne z prawem.
  • Odpowiedz
człowieku, te stragany to sama chińszczyzna a nie żadne filtry xD

@dziecielinapala to że frajerzy są w stanie płacić setki złotych za okulary, nie znaczy, że one są tyle warte. Okulary z polaryzacja i filtrem UV kupisz już nawet za jakieś 5$. 90%+ ceny to marka.

PS w ogóle to ironicznie wyszło, że jednak baba to się nie zna.
  • Odpowiedz
Może dlatego, że dla nich lepiej jak za ich ladami stoi jakaś ładna 20 latka zamiast 20 letniego wykopka prawiczka spermiarza. Kobieta ma przyciągać oko. Biorą przykład z onlyfans i serwisów p---o

@SynestetycznyEstetyczny to że ty wyglądasz jak ostatnie nieszczęście, nie znaczy, że inni o siebie nie dbają. Może weź się ogarnij na początek.
  • Odpowiedz