Aktywne Wpisy
Ganyel +3
Sporo ostatnio było wpisów krytykujących polskich restauratorów i w ogóle krajową gastronomię. Ze zdecydowaną większością się zgadzam: wysokie ceny, kiepska jakość jedzenia i obsługi, cwaniakowanie. Ale dla równowagi chciałbym zwrócić uwagę na polskich konsumentów. Bo tu jest niestety podobnie, a jakoś o tym się nie pisze... Dlaczego? W skrócie wygląda to tak, że rodacy nie mają pojęcie o tym jak zamawiać, co zamawiać, czego nie robić, a jak należy się zachowywać. Kilka

Porady odnośnie wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim [GDZIE ICH SZUKAĆ]
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
źródło: wykończenie mieszkania
Pobierz

od jakiegoś czasu tworzę podcast Backend na Froncie, w którym rozmawiam z gośćmi na tematy programistyczne (zwykle około .NETowe)
Dzisiaj pojawił się odcinek numer 6, w którym razem z Michałem Białeckim odpowiemy na pytanie Dlaczego używamy Entity Framework?
Rozmawialiśmy o tym:
Co to jest orm
Entity Framework czy EF Core
Czy EF Core to jedyna opcja? Jakie są inne współpracujące z .net?
Dlaczego potrzebujemy migracji?
Jak pisać dobre migracje?
Czy relacje są używane w projektach produkcyjnych?
Jak EF Core obsługuje relacje? Na co pozwala?
EF Core vs dapper
Czy EF core jest szybki?
Czy warto przenosić ciężkie operacje na bazę danych?
Czy używanie funkcji oraz procedur składowanych przyspieszy nasz kod?
Co nas czeka w EF Core 6?
Tutaj link do odcinka
Albo możesz przejść bezpośrednio na swoją ulubioną platformę:
Spotify
Apple Podcasts
YouTube
#backendnafroncie #podcast #programowanie #informatyka #programista #developer #software #dotnet #microsoft #dotnetdeveloper #csharp #juniordeveloper #entityframework #entityframeworkcore #ef #efcore #dapper #hibernate #nhibernate #orm #objectrelationalmapping #programista15k