Aktywne Wpisy
lormont 0
Gdzie w Polsce mieszkać, żeby nie było ryzyka powodziowego?
#powodz
#powodz
Nokimochishii +247
Wygląda to fatalnie. Przelewa się jak jak Niagara jakaś...
#powodz
#powodz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Chce posortować to od najpopularniejszych do mniej popularnych:
- Studenci
- Uczniowie i ich opiekunowie
- Przedsiębiorcy (chyba dotyczy tylko schengen?)
- Zawody medyczne
- Wykładowcy
- Marynarze i załoga statków (podobno wystarczy podać numer statku, musze sie dopytać jak to działa xD)
Do tego momentu mam conajmniej jedną osobę która mi to potwierdziła że "tak jest", niżej już moje domysły bazując na treści rozporządzenia / wiadomości które od niektórych dostałem
- Osoby które mają w ciągu 24h od przylotu kolejny lot (hehe lot do oslo za 19zł na który sie nie stawiasz albo zwyczajnie odwołujesz #pdk)
- Załogi statków powietrznych
- Naukowcy i badacze, wg. ustawy o szkolnictwie wyższym również graficy (chciałbym żeby ktoś to ostatnie przetestował)
No i wiadomo:
- Zaszczepieni, ozdrowieńcy, ludzie po teście PCR/Antygenowym
#koronawirus #wakacje #szczepienia
Komentarz usunięty przez autora
@Rabusek: o kurła, to je dobre! xD Faktycznie tak jest?
@Krupier: Tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@4522: Ze jesteś za granica i wykonujesz swoją prace tam. Nikt tego nie ma jak sprawdzić.
@Singularity00 jakbym miał płacic te 140zl "w promocji" to już chyba faktycznie wolę sposób na przesiadkę z biletem za parę zł
@Rabusek: w zasadzie jak zapętlona gadała, że tylko testy zwalniają z domowego wiezienia, innej opcji nie ma…. i jeszcze mi próbowała wmówić, że nie rozumiem rozporządzenia.
Generalnie szkoda mi było nerwów bo kolejka do testów była naprawdę mała (wynik w systemie się pojawił po 3h, kwarantanna dalej wisi …) … swoją drogą sanepid szybko ją wpisał bo w jakiejś 2h od wylądowania w