Aktywne Wpisy
miekki_am +418
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
kizalfon +47
Jestem wyczerpany. Jeszcze tydzień takiej pogody a powieszę się w kiblu.
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Gra planszowa wydana przez CMJPII z okazji Kanonizacji Jana Pawła II.
Gra „Ta Ziemia” to gra rodzinna, której tłem historycznym jest pierwsza pielgrzymka Karola Wojtyły do Polski oraz operacja o kryptonimie "Lato 79".
Zadaniem graczy jest zorganizowanie pierwszej wizyty Jana Pawła II w Polsce mimo, że reżim komunistyczny będzie robił wszystko, żeby umniejszyć wagę tej historycznej wizyty i wyeliminować aktywnych organizatorów.
Grając w „Tę Ziemię” można dowiedzieć się, jak mogłyby potoczyć się losy Polski, gdyby pielgrzymka nie doszła do skutku lub gdyby jej zasięg został poważnie ograniczony przez rząd. Działający pod presją czasu gracze będą musieli wykazać się sprytem i zmysłem taktycznym. Tylko pracując wspólnie zdołają doprowadzić do tego, aby i tym razem „zstąpił Duch i odnowił oblicze tej ziemi”!
Partnerem projektu jest Narodowe Archiwum Cyfrowe.
#2137 #heheszki #gryplanszowe
https://youtu.be/iGlrqL2ZXBc