Aktywne Wpisy

Konigstiger44 +40
#gielda Najbardziej powalone w tym krachu jest to że odbywa się on przy zdrowej gospodarce

Teraz wjeżdża Von Der Leyen cała na biało i daje 20% cła na wszystkie produkty i usługi z US xDDD
#gielda
#gielda
źródło: 684143c6b4ee4ff0baa16215719646a5
Pobierz

No ale problem w tym, że podczas czytania nie przeszedł mnie nawet najmniejszy dreszczyk, choć na niego liczyłem. Nie wiem, może 100 lat temu, gdy wiedza o kosmosie oraz o tym, co kryje się głęboko pod powierzchnią wody, była bardzo, bardzo mała, może robiło to jakieś wrażenie. A może to ja źle podchodzę do tego uniwersum, licząc właśnie na takie przyprawiające o gęsią skórkę opowieści?
Najbardziej creepy było w tym wszystkim chyba to, że po wejściu rano na Insta w polecanych wyskoczył mi jakiś profil firmy zajmującej się energią odnawialną, który został założony dzisiaj, a której logo to wariacja na temat wyobrażenia Cthulhu, bardzo podobne do pic rel. Nie powiem, dziwne uczucie w brzuchu przez ułamek sekundy było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cthulhu #lovecraft #fantastyka #horror #creepy #czytajzwykopem
źródło: comment_1624628462SKY603xSIIj0NmiNcfzwPT.jpg
PobierzPamiętam że dość dobrze siadł mi na wyobraźnię, a jedno opowiadanie (nie pamiętam tytułu, autorzy wymieniali listy między sobą) nawet trochę siadło jako horror.
A dlaczego Lovecraft przypadł mi do gustu? Bo w świetle często tych rozwleczonych horrorów np. Kinga, po prostu było to doświadczenie dla mnie świeże i potrafiło nawet wywołać u mnie niepokój.
Jest możliwe, że Lovecraft mi nie
Spróbuj "Letnią noc" Simmonsa albo "Upiorną opowieść "Strauba" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W filmie potraktowano to tak po macoszemu, i o ile nie lubię rozwleczonych opisów Kinga, to ten był k---a absolutnie mistrzowski :)
No i sama książka jak najbardziej też podeszła jako całośc :)
Z Kinga mocno polecam Rękę Mistrza,