Wpis z mikrobloga

Hej.
Kolejne #rozdajo
Spośród plusujacych wylosuje 2 osoby które zgarną po słoiku miodu rzepakowego.
Jesli jesteście zainteresowani miód jest dalej w sprzedaży.
W chwili obecnej na stanie jakiejś 900 słoików rzepaku (815 ml) cena 35 zł.
Oraz 400 słoików wielokwiatu (815 ml) cena 38
Oraz 900 słoików facelii (915ml) cena 42

Wysylka do 12 słoików 20 zł.
Wolam osoby które prosiły aby dać znać jak już będzie miodek gotowy.
@Hilma666
@niejestemjutuberem
@maciej-mas

#miod
#pszczelarstwo
#pszczoly
#sprzedam
Pobierz
źródło: comment_1624109620vxA4J5I8nwRfzW3xtifWOr.jpg
  • 146
@Marvel7 Mój wspólnik zawsze mówi że jakość broni się sama, a że on jest bardziej doświadczonym pszczelarzem i moim mentorem to działamy właśnie w ten sposób. Aczkolwiek widzie że jest spore zainteresowanie produktem miodopodobnym i w przyszłym sezonie zrobimy linie takich produktów ale nie będziemy jej miodem nazywać.
@Pesa_elf wędrowne Rzepak średnio wyszedł około 9kg, ale wiosny nie było i z żarciem też kiepsko. Więc nie było źle w mojej ocenie. Wędrowne po zawiezieniu na facelię już średnio wykręciły po dodatkowe 10kg.
Stacjonarne po pierwszym miodobraniu jakiś tydzień temu wyszły około 13 kg.
Sumarczynie myślę że po lipie i gryce powinno wyjść 30 kg na wędrownych i około 20 na stacjonarnych.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@paincreator: no wiosna była bardzo #!$%@? i rozwój opóźniony, iwe skubnely trochę, jak mniszej był to lało i było zimno a jak rzepak się zaczął to w połowie kwitnienia się cieplej w dzień zrobiło.
@Pesa_elf no zimowalem rodziny ważące po 33 kg. W kwietniu było już tak słabo że bałem się ze nie dotrwają do pożytku, na gwałt kupiłem 3 palety ciasta z białkiem 10% i jakoś poszło, ale jak patrzyłem po wagach i tym co w miodniach było to pierwsze 7-10 dni rzepaku to one zapas odbudowaywaly.