Wpis z mikrobloga

Hej.
Kolejne #rozdajo
Spośród plusujacych wylosuje 2 osoby które zgarną po słoiku miodu rzepakowego.
Jesli jesteście zainteresowani miód jest dalej w sprzedaży.
W chwili obecnej na stanie jakiejś 900 słoików rzepaku (815 ml) cena 35 zł.
Oraz 400 słoików wielokwiatu (815 ml) cena 38
Oraz 900 słoików facelii (915ml) cena 42

Wysylka do 12 słoików 20 zł.
Wolam osoby które prosiły aby dać znać jak już będzie miodek gotowy.
@Hilma666
@niejestemjutuberem
@maciej-mas

#miod
#pszczelarstwo
#pszczoly
#sprzedam
Pobierz
źródło: comment_1624109620vxA4J5I8nwRfzW3xtifWOr.jpg
  • 146
@Voraz miód w markecie nawet nie stał koło miodu rzemieślniczego. Często są robione na zasadzie lejemy pszczoła cukier i zioła - ja bym je techniczne bardziej zioło - miodami nazwał niż prawdziwym miodem. Często jest przegrzany, ma nie poprawny skład. Często pochodzi spoza EU gdzie o badaniach czy innych rzeczach nawet nie słyszeli. Myślę że mógłbym robić takie miody jak do marketu ale rynek w 2 lata by mnie zweryfikował i nie
@paincreator można sobie zrobić ul na działce w lesie? Tak dla siebie aby coś z tego zbierać? Jakieś odległości np. od dróg muszą być zachowane? Może polecisz jakaś literaturę/poradniki?
@fulso literatura początkowa to zawsze Wanda ostrowska, wiedzą może już trochę nie aktualna. Ale dalej najsolidniejsza książka do wejścia w świat pszczół. 100 m od budynków uzytcsecznosci publicznej, 10 m od najbliższego ogrodzenia. Jasne warto sobie takiego rodzynka postawić, ale jeśli chodzi o kwestie praktyczne stawiał bym 2sztuki. Możliwe że matka ci podczas przeglądu się przygniecie czy cokolwiek wtedy warto mieć drugi ul żeby jakiś test na bezmatecznosc zrobić na innej ramce.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Poirytowany2 pasieki mam na Lini Sieradz - Pabianice. I kilka w kierunku Działoszyn.

@paincreator: Skoro z kadrą pracowniczą były problemy to może chcesz mnie wyszkolić na pszczelarza? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Akurat migawkę kupię to będę se mógł jeździć do Pabianic/Sieradza