Wpis z mikrobloga

Hej.
Kolejne #rozdajo
Spośród plusujacych wylosuje 2 osoby które zgarną po słoiku miodu rzepakowego.
Jesli jesteście zainteresowani miód jest dalej w sprzedaży.
W chwili obecnej na stanie jakiejś 900 słoików rzepaku (815 ml) cena 35 zł.
Oraz 400 słoików wielokwiatu (815 ml) cena 38
Oraz 900 słoików facelii (915ml) cena 42

Wysylka do 12 słoików 20 zł.
Wolam osoby które prosiły aby dać znać jak już będzie miodek gotowy.
@Hilma666
@niejestemjutuberem
@maciej-mas

#miod
#pszczelarstwo
#pszczoly
#sprzedam
Pobierz
źródło: comment_1624109620vxA4J5I8nwRfzW3xtifWOr.jpg
  • 146
@lukaszkk napewno w mojej osobistej kwalifikacji jest daleko. Dość delikatny miód, krystalizujący wolniej niż Rzepak czy Wielokwiat ale szybciej niż Akacja i lipa. Fajnie układa się na łyżce, w mojej ocenie bardziej do smarowania i herbatek niż przetworów czy alkoholi.
W mojej osobistej skali chabr >wrzos........ Długo nic..... Akacja.
@ComboBreaker zimowalem równe 400, obecnie jest chyba 374, kilka się osypalo z głodu, kilka musiałem łączyć bo były za słabe i kilka padło z mojego błędu. Działam na górskich, przedewssytskim że względu na ich fajne zastosowanie w pasiekach przemysłowych - są lekkie i idziesz zawsze w górę - (mają całkiem łatwe miodobranie)
Ten rok zapowiadał się tragicznie ale jest całkiem, ale rok temu było chyba jednak ciut gorzej. Łódzkie.
@Balthum nie ma szans, mniszka w tym roku nie było (jeśli ktoś twierdzi inaczej kłamie :)), a pozatym sam jestem ciekawy jak bez aromatów można uzyskać miód malinowo mniszkowy.
Mniszek naktaruje w wcześniej wiosnę przeważnie od 1 czasem 2 tygodnia kwietnia przez 2 tygodnie.
Malina właściwa natomiast kwitnie od końca maja do połowy czerwca.
W mojej ocenie bez aromatów i kombinowania (pod tytułem nazwanie wilokwiatu w którym jest jedno i drugie w