Aktywne Wpisy
Kumpel19 +10
Zarzutkkake +68
Ale jak to podwójnie zapłacić? Co wy rasiści? Nie wiecie, że plus size to zaleta? Mam chorą tarczyce. Jaki potrójny hepi meal? Kamery nie pokazuja prawdy. To jest problem tych ludzi, że sie tu nie zmieszczą! LUDZIE DAJCIE MI SPOKOJNJE ŻYĆ JA WCZORAJ WŁOSY FARBOWAŁAM I PAXNOKCIE A WY MI MÓWICIE ŻE JA GRUBA!
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
Rowerek, bieżnia, wioślarz? Może co innego?
#mirkokoksy #silownia #mikrokoksy
możesz jeździć na rowerze, spacerować, grać w lasertaga czy paintballa - byle ta aktywność była stopniowalna. zacznij od jakiegoś dolnego pułapu, typu 20 minut 3 razy w tygodniu (lub określony dystans) i np. co tydzień go odrobinę zwiększaj. problemem większości jest słomiany zapał i rzucanie się od razu na jakieś abstrakcyjne liczby aktywności, co kończy się szybką porażką.
Ważne żebyś coś robił na siłę nie tylko cardio bo inaczej pozbędziesz się też mięśni. Np. pompki albo siłka. Jedyny plus bycia grubym to że nie
@JirenTheGray: jak ważysz te 120kg to chcąc nie chcąc masz mięśnie pod tłuszczem żeby tym wszystkim ruszać. Jak zrobisz deficyt i nie będziesz ćwiczył siłowo - te mięśnie zanikną razem z tłuszczem bo przestaną być potrzebne.
Do tego ćwiczenia siłowe jak masz nadwagę są bezpieczniejsze niż ostre cardio. No i masz szybsze efekty bo każdą pompkę robisz z dodatkowym ciężarem :)
Żeby pokazać o co mi chodzi zobacz z drugiej strony - czy przeciętny niepakujący gość ważący 80 kg po tygodniu przygotowania da radę zrobić pompkę z 47 kg odważnikiem na plecach? Bo ja ważąc 127 kg dałem radę po tygodniu robienia ściennych.
Mam porównanie jak sam kilkanaście lat temu zanim się
@JirenTheGray: dokładnie ci nie powiem ale więcej niż 0
Wiadomo, że to nie jest optymalny sposób, ale jak i tak jesteś gruby to czemu nie skorzystać?