Wpis z mikrobloga

@r5678 ból dupy od dzieci z gimnazjum, bo ktoś ma na tyle rozumu, że wie że rower pozostawiony losowi mogą ukraść? I to w przypadku gdy dyskutujemy pod wpisem o u kradzionym już rowerze właśnie z klatki? I chciałeś kogoś tym obrazić? XD normalny ty jesteś?
  • Odpowiedz
@modzelem: pełna zgoda, ale patrz teraz budują tak te mieszkania że nie ma gdzie trzymać, a w domu 4 rowerów nie zmieszcze

@manyec: Autem też parkujesz na trawniku lub chodniku jak parking jest pełny? „Bo gdzie mam trzymać”?
  • Odpowiedz
@manyec: Hehe, nowego właściciela roweru pewnie też by rozbawiło.

Współczuję i wiem, że do nic fajnego, ale każdy powinien wiedzieć, że ‚okazja czyni złodzieja’, a Twoje podejście, że nie ubezpieczyłeś(chyba), nie zabezpieczyłeś odpowiednio, trzymałeś w miejscu ogólnodostępnym to nic bo po prostu nie powinni ukraść
  • Odpowiedz
@jeeens5: no co może się stać, od lat stoi po kilka rowerów na każdym piętrze, to spora przestrzeń nie przeszkadza to nikomu, nie ginęło do tej pory nic, ochrona, monitoring, osiedle z wejściem na kod, nie spodziewasz się w sumie, że przy tylu rowerach trafi nagle taki cios, nikt nie przypina swojego roweru. Z monitoringu wynika, że to lokatorzy ze wschodniej granicy, mieszkający dwa piętra wyżej. Ciekawe czy policja przyjmie
  • Odpowiedz
Uwielbiam to. Walka o to czy można trzymac rower na klatce.

Nie nie można.

Klatka nie jest dla rowerów. Może zaraz sąsiad niech tam zacznie wystawiać kartony? Trzeci niech wywali tam sobie wózek?
A może najlepiej niech będą tam zabawki dzieciaków, buty i jeszcze wieszak na ubrania.
  • Odpowiedz
@jeeens5: > Autem też parkujesz na trawniku lub chodniku jak parking jest pełny? „Bo gdzie mam trzymać”?

@jeeens5: patrząc na parking przed blokiem wydaje mi się, że sporo osób odpowiedziało by twierdząco.
  • Odpowiedz