Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Drodzy koledzy i kolezanki
Kiedys pisalem tu o moim problemie hazardowym
A wiec ewoluowal, jak p-------------m swoje to git, c-----o ale chociaz tyle.
Zaczelo sie podczas euro, wzialem 100 zl w vivusie na kupon xD oczywiscie nie wszedł.
No i zaczalem brać coraz czesciej coraz wieksze kwoty.
Jakos sie udawalo splacac ( z hazardu bo nie mam jeszcze stalej roboty )
I brałem 500 obiecalem sobie ze to ostatni raz po czym cos mi sie przestawia i mowie a chuuj tam, potem było 700, a dzisiaj naruchalem 2000.
Na szczęście przed chwila udało sie to splacic.
Jak na bezrobotnego przegrywa jestem zaskakujaco wiarygodny dla chwilowkodawcow.
Nie dosc ze splacam w terminie to biore coraz wiecej.
I mnie to przeraża. Robie po 10k obrotu na koncie a finalnie i tak nic z tego nie mam.
Czy to juz podlega pod terapie? Bo nie chcialbym tam isc. Da rade to przepracować samemu?
Bo ja niby chce a konczy sie jak zwykle.
Prosze bez obrazliwych komentarzy, zdaje sobie sprawe z mojej sytuacji.
#chwilowki #h----d #vivus #problem #uzaleznienie #nalogi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 536
@mirko_anonim: to jest początek pętli pożyczkowej gdzie pożyczki będziesz spłacał kolejnymi pożyczkami, i urośnie ci dług 100k nie dlatego że coś kupiłeś tylko spłacałeś pożyczki pożyczkami a prowizje się nakładały, dziwne że jeszcze to nie nastąpiło, ale spokojnie, nastąpi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: złota rada, jeśli chcesz spłacić pożyczkę pożyczką bo na chwilówkach mają metody że cię straszą po 2 dniach opóźnienia że pismo przygotowane do sądu to tego nie rób, z reguły do sądu/ komornika dają sprawę po roku bez spłaty a przez ten czas ci proponują różne rzeczy typu rozłożenie długu na raty, jeśli zaczniesz brać pożyczki żeby spłacić inne to koniec spokojnego życia na kolejne kilka lat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zamykasz konto na każdym buku/ kasynie które masz, jeśli cię nęci zarejestrować się na nowym, to się tam rejestrujesz po to żeby zamknąć konto i nie mieć możliwości grania również na tym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zawsze jak czytam takie coś, zastanawiam się jak trzeba być upo$ledzonym by dać się tak wciągnąć, po czym przypominam sobie, że dawny znajomy popadł w taki h----d, że z pracy wynosił sprzęt elektroniczny, żeby go dać do lombardu i za zastaw zagrać...

Apogeum? Dom postawiony, komornik, 180 000 zł długu.

Wyjechała za granicę by to spłacać. :)
Ale nie wiem co dalej, bo nie mam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a i jeszcze jedno, możliwe że masz świadomość ale na takich rzeczach można się wzbogacić tylko w jeden sposób - jesteś ziomkiem który nigdy nie gra a se raz na 2 lata puści kupon dla zabawy i mu się poszczęści wygrać dużą sumę, tak jak z lotkiem, jeśli chcesz z tego uczynić regularny codzienny zarobek to nie, nie da się, właściciel tego biznesu założył go żeby zarabiać a nie
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim raz postanowiłem wejść tylko na stronę vivusa i odrazu poczułem się jak finansowy biedak który bierze pożyczkę 0 procent na nowego ajfona, pożyczkę która trzeba spłacić w 60 dni xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tylko terapia może Cię z tego wyciągnąć. Ale skoro tutaj pytasz i masz wątpliwości, to zapewne dno jeszcze przed Tobą. Może sobie to uświadomisz, jak zrobisz setki tysięcy długów, będą Cię nachodzić smutni panowie i będziesz miał perspektywę wielu lat pracy bez żadnego zysku ( ͡° ͜ʖ ͡°). A może nie, nie wytrzymasz presji i się wyhuśtasz. To jest realna stawka tych zakładów.

A tak w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sam widzisz po wynikach, ze skoro nie wchodzi to albo noe znasz sie na sporcie i formie zawodnikow ktorych obstawiasz albo statystycznie losowosc sportu i tak nie pozwoli ci sie odegrac a buk zawsze wygrywa, chocby tnac cie na kursach

Jezeli nie jestes w stanie zrezygnowac z hazardu to zmien branze, zacznij grac na GPW ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie jestem psychologiem ale według mnie nie ma sensu brać takich małych pożyczek, bo tak to nigdy się nie dorobisz. Weź największe możliwe chwilówki w tylu miejscach ile możesz, postaw wszystko na jeden zakład i wtedy się ładnie obłowisz, będziesz ustawiony na ładnych parę lat.
No ale jak mówię, nie jestem ekspertem od uzależnień
  • Odpowiedz
  • 0
@xiv7 ja znalazłem jedna loterie gdzie zasady są jasne i wiadomo jak kasa jest dystrybuowana.
W teorii wszystko się spina ale są rzeczy które zniechęcają.
  • Odpowiedz