Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +785
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
b_oski +2
BMW (RWD) mam od roku. Rok temu koła na zimowe zmieniłem za wcześnie. Teraz chciałem tego uniknąć, w efekcie czego jeździłem już w temperaturze 2°C (gdy wyskakuje komunikat ze śnieżynką) i nie czuję różnicy w przyczepności. Nawet próbowałem lekkiego (żeby nie przeszarżować) uślizgu i nie poszedł bokiem. Założone mam Bridgestone Potenza.
W prognozach widać ochłodzenie dopiero na ostatni tydzień miesiąca. Pytanie do bardziej doświadczonych: można latać na letnich, gdy na
W prognozach widać ochłodzenie dopiero na ostatni tydzień miesiąca. Pytanie do bardziej doświadczonych: można latać na letnich, gdy na
#budujzwykopem #ogrodnictwo #ogrod #hydraulika
@koob:prościej, ale wąż się nie sprawdza: 1. dziurki bardzo szybko się zapychają, wąż się mocno wulkanizuje na słońcu i masz bardzo mocne ciśnienie na wejściu i bardzo szybko spada później
@bylembordo: w Castoramie możesz sobie wypożyczyć zgrzewarkę.
1. to na zdjęciu to są rurki PVC, czy PP?
- Jeśli PP, to je się zgrzewa. Można wypożyczyć zgrzewarkę.
- Jeśli faktycznie są to rurki PVC, to ich się nie zgrzewa, tylko klei. Po sezonie się je klei znów, większość z nich wymieniając na nowe, bo od UV je trafi szlag i popękają.
2. za ułamek ceny tych obecnych rurek możesz kupić czarne rury HDPE
Zadne na słońcu długo nie wytrzymają no ale PP zgrzewane pewniejsze, a nibco z kolei skleisz i kupisz w obi itd
@bylembordo: @rajman: a po zimie kupisz nowe i znów skleisz... i tak co roku będziesz kleił, wymieniał, kupował aż w końcu zrobisz to jak należy, z materiału, który się nadaje do takiego zastosowania. I co ważne, jest tańszy od tego nibco.
to na zdjęciu to są rurki PVC, czy PP? Na rurkach jest napisane - PP -R/PP, rura stabilizowana
- Jeśli PP, to je się zgrzewa. Można wypożyczyć zgrzewarkę. kupiłem za 100zł
- Jeśli faktycznie są to rurki PVC, to ich się nie zgrzewa, tylko klei. Po sezonie się je klei znów, większość z nich wymieniając na nowe, bo od UV je trafi szlag i popękają.
2. za ułamek ceny
@rajman: jaki klej polecacie?