Wpis z mikrobloga

Dziś jest 2 dzień kiedy czuję już znaczną poprawę samopoczucia od kiedy przestałem brać #pregabalina

Czyli jakieś 3 tygodnie temu?

Zamieszczam ten post bo być może komuś taka informacja się przyda.
Moim zdaniem pregaba jest bardzo dobrym lekiem, ale doraźnym. Nie powinno brać się jej biurkiem dłużej niż 1-1,5 roku.

To są moje subiektywne odczucia odnośnie tego leku. Proszę nie robić teraz jakiejś gówno burzy wokoło tego.
Tak po prostu czuję.
Mi ten lek nie służył. Znaczy na początku bardzo pomógł. Całkowicie załatał moją fobię społeczną i lęk przed ludźmi.

#psychiatria #leki #depresja #nerwica #pregabalina
#narkotykizawszespoko
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
@FailedNormie1990 escitalopram jest bardzo dobry ja go właśnie długo brałem z pregabą.

Alpra to benzo - jeszcze bardziej niebezpieczne od pregaby. Choć w jej przypadku chociaż nikt się nie łudzi, że nie uzależnia.
Wszystko co w pewien sposób działa na GABA uzależnia, pregabalina nie jest w tym przypadku wyjątkiem.
  • Odpowiedz
@kartofel322: cieszymy sie Mirku, ze czujesz sie lepiej:-) I fajnie, ze dzielisz sie informacjami- sam nigdy nic nie lykalem, choc byly czasy, ze chyba bardzo tego potrzebowalem. Moze gdybym byl bardziej swiadom mozliwosci, wybralbym inna droge. Powodzenia ze wszystkim!
  • Odpowiedz
@kartofel322 straszne #!$%@? dla niektórych nie do zejścia taki skręt. Ja to brałem na odstawkę benzo to nic nie działo na lęk uogulniony. Do tego mioklonie przy zasypianiu w wyższych dawkach.
  • Odpowiedz
@kartofel322: Czemu Ci nie służył na dłuższą metę? Ja brałam doraźnie jedno opakowanie i czułam się jakbym nie miała mózgu. Czyli w sumie dobrze :) Dzisiaj znowu zamierzam żebrać…
  • Odpowiedz
@kartofel322: Ale w zasadzie nie odpowiedziałeś na pytanie, a ja bardzo chętnie poznam opinię. Jak z tyciem? Jestem po kilku próbach samobójczych więc generalnie zbyt wiele nie oczekuje. Wyłączenia tej gonitwy myśli, żeby móc się skupić chociaż godzinę na sprzątaniu póki co
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@evepee: nie tyłem, jeżeli chodzi o skupienie się na pracy/zadaniu to było kiepsko. Łapałem zwiechy tzw. Brain-zapsy
Dodatkowo ciężko było mi to odstawić.
Imo. Doraźnie przy większym obciążeniu psychicznym na jakimś L4 może i by znalazł zastosowanie. Branie go na stałe bardziej szkodzi jak pomaga.
  • Odpowiedz