Wpis z mikrobloga

Jest to możliwe, żeby bez studiowania na SGH, tylko na prywatnej uczelni zaocznie dostać się do BIG4? Mam 21 lat jestem na 2 roku FIR'u ogólnie jestem samoukiem, nie lubię się uczyć w szkole stąd mój wybór. Interesuję mnie jednak jak wygląda rekrutacja, ponieważ po przeprowadzce do Poznania chciałbym spróbować coś w BIG4, aktualnie w moim CV mam rok stażu w banku jako doradca i teraz pół roku pracy w controllingu finansowym w firmie z przychodami w okolicach 2 mld zł. Excel na bardzo dobrym poziomie, do tego powerbi ogarniam w miarę angielski B2/C1. Pytanie czy moje studia mnie nie blokują.
#big4 #finanse #kariera #pytanie #ekonomia #poznan
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DanielKrul #pasta

Ojezu jak zgniłem.

Dzisiaj moi starzy wezwali do domju brata, który robi "kariere" w big4. Brateł przyjechał swoim SUVem Volvo i wlazł do domu. W domu siedzieli starzy, siostra, jej Seba i ich guwniak. Siostra płacz no i brat pyta po c--j go w tygodniu ściągają do domu. Stary Janusz zaczyna opowieść, żę młody guwniak jest prawie ślepy i trzeba operacje a NFZ nie pokryje w terminie i za oko trzeba 16,5k CBL zapłacić xD
Stary mówi Piotrkowi, że ma na jedno oko a na drugie Piter musiałby dać
  • Odpowiedz
@DanielKrul: Nie jestem po SGHu, przyjęli mnie do BIG4 i wiesz co? Po 3 miesiącach odszedłem przez ich p------e normy, otoczkę, chaos organizacyjny i presję. Przeszedłem do zwyczajnego międzynarodowego korpo i jest mi o wiele przyjemniej mimo, że nie pracuję na 20 piętrze wieżowca w centrum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@krissojka: Stażysta ma 4k brutto, najniższy 5,5k brutto, potem po 1-2 latach z 7k i po kolejnych 1-2 10k brutto.

Dla mnie to c--j nie pieniądze, gdy będąc fizolem za granicą potrafiło wpadać po 20k netto. Teraz mam work-life balance za 9,5k brutto w innej firmie.
  • Odpowiedz