Chcę zacząć ćwiczyć z własnym ciężarem, ale pierw chce sprawdzić swojego maxy, by później kontrolować postępy. Myślę o podciągnięciach, dipach, pompkach.
Mogę to zrobić na jednej sesji treningowej? Czy lepiej rozbić to na trzy dni??
@mucha1988: można w jednej, daj sobie z 10-15min przerwy. Możesz zrobić np nachwyt, dip, podchwyt, pompki (żeby pull i push był naprzemiennie). I co jakiś miesiąc można sobie taki test spokojnie robić
@mucha1988: ja na początku bym zrobił takie fbw: 3 obwody pull, dip, podchwyt/neutralny, pompki. 2-3min przerwy między każdym elementem, między obwodami z 5min. Wszystkiego robisz maxy. Jak będziesz we wszystkich 3 obwodach robił conajmniej 10x pull i 15x dip czysto technicznie to możesz zacząć dorzucać sobie ciężar. Tak ułożyłem treningi bratu i zrobił naprawdę meeeeeega szybki progress w bazie. Po mniej więcej roku czasu robi 5x muscle up, pull up +45kg,
Mogę to zrobić na jednej sesji treningowej? Czy lepiej rozbić to na trzy dni??
#kalistenika #mikrokoksy
Ale jak zrobisz 5-6 podciagnuec to radzilbym po prostu robic normalne podciągniecia w seriach
Komentarz usunięty przez moderatora
@In_thrust_we_trust
@COWEED_19
Zrobiłem dziś test i wyszło następująco;
Podciągnięcia nachwyt = 8
Dipy =13
Podciągnięcia podchwyt = 6
Pompki = 30
Jakieś wskazówki jak to podzielić na serię itd?
Ale radziłbym robić nachwytem 4 serie po 4-5 powtórzeń.
Dipy to już mkzesz robic po 3-4 serie po 8 powtorzen
Pomoek zwyklyvh troche nie ma sensu robic. Rob pompki diamentowe lub archer push ups
Tak z 6 min przerwy powinienes zrobic na spokojnie
3 obwody pull, dip, podchwyt/neutralny, pompki. 2-3min przerwy między każdym elementem, między obwodami z 5min. Wszystkiego robisz maxy. Jak będziesz we wszystkich 3 obwodach robił conajmniej 10x pull i 15x dip czysto technicznie to możesz zacząć dorzucać sobie ciężar. Tak ułożyłem treningi bratu i zrobił naprawdę meeeeeega szybki progress w bazie. Po mniej więcej roku czasu robi 5x muscle up, pull up +45kg,