Wpis z mikrobloga

Poznańskie ziomeczki, ma ktoś pomysł na jakieś fajne 200km - pętla ze startem w #poznan , coś sprawdzonego, raczej #szosa, ale jakieś tam części szutrowe mogą być.
Póki co wyklikałem sobie jakąś pętlę bez historii przez Leszno, ale może ktoś coś jechał i może polecić.
Ewentualnie z tyłu głowy mam też pociąg do Wrocławia i powrót, ale to chyba zostwię sobie na inny raz.
#rower
Pobierz
źródło: comment_1623050698hdT5P8SbwMg235VXQgJFCD.jpg
  • 13
@kuraku: Środa(spoko jeziorko ze ścieżka rowerowa)- Miłosław(maja spoko bowar)-Slupca(tez jakies jeziorko)-Kochowo(tam zaczyna sie jezioro powidzkie)-Powidz(prawie 5km promenady, pare knajp, bardzo czyste jezioro)-Skorzecin(7km nowej sciezki rowerowej, wielkopolski kurort, pelno juleczek i knajp)-Gniezno i do domu. Mozesz tez z miloslawia dac na pryzdry i dopiero na slupce to pojedzeisz wzdłuż parku krajobrazowego. Tak czy siak wyjdzie okolo 200km.
Pobierz
źródło: comment_1623051476z16c9WpgS5YVz9ala1f1eJ.jpg
@kuraku: Poznań -> Murowana Goślina -> Oborniki -> Stobnica -> Wronki -> Sieraków, zrobić jakąś pętle w okolicy Sierakowa (np. Kwilicz - Sieraków) i można wracać przez Szamotuły i Rokietnicę
@Tigermass: do przemyślenia, wprawdzie promenady raczej do ominięcia, ale brzmi akceptowalnie, dzięki( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kubas89: tego kierunku bym wolał uniknąć, bo regularnie jeżdżę do Sierakowa i stamtąd objeżdżam tamte fyrtle, a przy 200km fajnie byłoby trochę nowych kwadratów zgarnąć :)
@van_der_bike: ja będę leciał na oponie 38C, więc tag szosa na wyrost. Poprostu na taką jazdę wolę mieć w miarę pewny szlak, żeby się nie wepchać w jakiś głęboki piach akurat wtedy, gdy mnie bomba złapie( ͡° ͜ʖ ͡°)