Wpis z mikrobloga

@Cybher1: Fakt, że CDPR wskoczył z powrotem na na 171zł w 4 dni po fatalnych wynikach Q1 2021 oznacza, że dno zostało raczej osiągnięte przy stanie wiedzy o sprzedaży. Dopóki nie przydarzy się kolejny taki kwartał raczej niżej już nie spadnie, czekać na powrót do Sony, bez tego nic się nie ruszy powyżej 200PLN raczej.

Najważniejsze, że prawdopodobnie doszło do przełamania trendu i wejdziemy teraz w boczny 190 ~ 160 PLN.
@Technolust: tylko, że Q2 pewnie będzie na poziomie Q1, ale z drugiej strony szybko odbiło, więc chyba to jest już w cenie. Kurs CDR jest tak nie przewidywalny, że nie zdziwiłbym się, gdyby nagle podbiło do 250, a potem szybko zanurkowałby poniżej 200.
@Cybher1: Co jest mocno niepokojące, te zyski na poziomie ~30mln złotych zaraz po premierze CP2077 wyglądają po prostu źle. Wiadomo, że ok. 35mln zł zjada 3% amortyzacji na kwartał (40 zamortyzowane, i teraz 3% na kwartał) CP2077, ale i tak wydawało mi się, że spokojnie CDPR będzie mocno w zysku przez kolejne kwartały.

Nie liczę tuta na szybki zarobek... "I tak planowałem tutaj long term" ( ͡° ͜ʖ ͡
Thorgalem

@xyz372: Jeśli ten Thorgal jest prawdą to myślę że gierka może być bardzo dobra, bo pewnie będzie podobna do wieśka czyli przypominać interaktywny film, a jednocześnie będzie to jakaś fabularna nowość. Bo wieśka 4 to niema jak za bardzo ugryźć fabularnie już, chyba że by zrobili jego początki czyli wątek pochodzenia , szkolenie, pierwsze zlecenia na potwory.