Wpis z mikrobloga

nie ekstrapoluj swojej wątpliwej jakości ocen na ludzi, którzy na sztuce się znają i się nią zajmują.

@Abstrakt: oczekuję czegoś więcej po "sztuce", niż szczucie cycem.

Niech namaluje pindola na pierwszym planie i da ładny anturaż.
Wtedy przyznam, że to twórczość "ciekawa i nietuzinkowa"
  • Odpowiedz
  • 2
@lexico w sztuce chodzi o emocje, wybierasz sobie kierunek z którym się utożsamiasz, jest indywidualną, delikatną kwestią. Dziękuję bardzo za Twoją opinię choć ja unikam czegoś co mi nie odpowiada. Obiecuję natomiast, że jeżeli namaluję jedookiego węża w zajebistym anturażu będziesz pierwszym odbiorcą. Dużo miłości i spokoju. ( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@lexico: To, że akurat doceniłbyś bardziej pindola, nie wątpię ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomijając jednak moją ordynarną uwagę, to pominąłeś też właśnie cały antruaż tego obrazu. W twórczości tej pani, właśnie bardzo często przewija się motyw seksualności (np. cycków, ale nie tylko. Robotę robią też gesty, pozy, miny, a czasem nawet kolory) z tym właśnie niesamowitym tłem, pełnym gwiazdek, obłoków magellana i innych cudności. Skomentowanie tego
  • Odpowiedz
@lexico: No, ale przecież różnych ludzi inspirują inne rzeczy, co nie? Jednych kobiece ciało (lub jest jedną tylko z wielu różnych naraz inspiracji) a innych wymyślone i wyidealizowane postacie, specjalnie postarzane na obrazach, żeby ukryć ich prawdziwy wiek i to jest ok. (Maryja miała bodaj 12? lat, a przyznasz, że niemal wszędzie wygląda jak młoda lub mniej młoda dorosła) Jeśli chodzi o kobiece ciało, to nie musi przecież chodzić tylko
  • Odpowiedz
@Marrygie: Powiem tak, to jest tak piękne że bym chętnie powiesił w domu, jest jedno ale, biustonosz psuje efekt, za bardzo odwraca uwagę od góry.
  • Odpowiedz
czy widzisz różnicę między tymi twórcami

@Abstrakt: a wiesz, kto jest twórcą obrazu, które wstawiłem? Jakie tam uczucia miały miejsce?

Mógłbym śmiało powiedzieć, że kobiece ciało inspirowało do tworzenia pierwszej sztuki i będzie do ostatniej

Pozwolę się
  • Odpowiedz