Wpis z mikrobloga

smutne jak bardzo jesteś zamknięty i ograniczony.

@Pierorzek: sam jesteś smutnym i pełnym jadu krasnalem z 175 cm z misją białorycerzyka "jestem obrońcą każdego kto jest ode mnie słabszy, nie tylko w internecie."
"Po prostu tłumienie w sobie nienawiści szkodzi tylko Tobie"

Niby chłop, a baba.
  • Odpowiedz
@lexico: Niesamowite jak odrzuciłeś część, gdzie staram ci się pokazać jak różne oblicza ma sztuka oraz jakie różne artystyczne formy może przybierać i podsumowałeś to jakąś imputacją, że nie doceniam dorobku hitlera. W ogóle ten przykład miał mnie zaszokować czy co? W takim razie musisz wiedzieć, że nie mam już piętnastu lat, aby to nazwisko wywoływało na mnie wrażenie. A Lascaux i inne malunki jaskiniowe to po prostu głupi przykład,
  • Odpowiedz
@lexico: Doprawdy ujmujące jest też to, że dajesz też werdykt kto mężczyzną jest, a kto nie. W dodatku tylko po przecież całkiem moralnej i mądrej frazie. Szczególnie nad tą drugą powinieneś się głębiej zastanowić, a nuż wyciągniesz z niej odpowiednie wnioski.
  • Odpowiedz
że nie doceniam dorobku hitlera

@Abstrakt: Hitlera.
Jego dorobek artystyczny jest ogólnie mówiąc słaby, więc co tu chcesz doceniać znafco?

A Lascaux i inne malunki jaskiniowe to po prostu głupi przykład, przecież ci ludzie potrafili namalować co najwyżej parę kresek i zakolorować
  • Odpowiedz
@lexico: i nie widzę nic złego w tym co zacytowałeś. Jeśli miało mnie to zawstydzić to nie zadziałało. Gdybym wstydził się wzrostu to nie pisałbym o nim w co drugim wątku. A jako stoik moim obowiązkiem jest propagować takie postawy jak odrzucenie nienawiści czy pomoc bliźniemu. Większość zadeklarowanych stoików to jednak faceci, więc spokojnie, nie odpadnie ci ptaszek jak wygooglujesz to pojęcie.
  • Odpowiedz
Stał się tak popularny, że do dzis przetrwało powiedzenie "Rubensowskie kształty". Tego również nie uznajesz za sztukę?

@Pierorzek: grube lochy, to zapraszam na siłownię

Starożytne rzeźby (greckie) - mistrzostwo

Starożytne obrazy - słaby warsztat
  • Odpowiedz
@lexico: 1. Przecież rzecz nie w tym, czy doceniam jego prace czy nie, ale w tym, że zrobiłeś chochoła. 2. Niż przeciętny polak, bla bla, wywyższanie się i prezentacja swojej miałkiej i przecież wcale nie tak bardzo wyjątkowej osobowości jak ci się zdaje. Nie tylko w celach edukacyjnych, opisywali też jak im minął dzień na męczącym polowaniu i życiu w lekko mówiąc niesprzyjających warunkach. Zapewne mało było czasu na większe
  • Odpowiedz
@Abstrakt:
1. "czy doceniam jego prace czy nie" - " jakąś imputacją, że nie doceniam dorobku hitlera" - taaaak
2. "wywyższanie się i prezentacja swojej miałkiej i przecież wcale nie tak bardzo wyjątkowej osobowości jak ci się zdaje" - ? Co bierzesz? A jak już bierzesz, to bierz mniej.
Ja bym tak nie potrafił namalować, a jestem przeciętnym Polakiem.
"Zapewne mało było czasu na większe refleksje i docenienie kobiecego ciała w celach innych
  • Odpowiedz